İran Yargı Erki Başkanı'ndan kadınlara başörtüsü tehdidi: 'Yargılanacaklar'

'Zorunlu başörtüsü kuralına aykırı hareket edenlerin cezalandırılacağını' söyleyen Ejei, "Yargı, faillerin tespit edilerek gözaltına alınması halinde meseleyi özel bir şekilde ele alacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Yargı Erki Başkanı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, 'zorunlu başörtüsü kuralına aykırı hareket edenlerin müsamaha gösterilmeden cezalandırılacağını' söyledi. 22 yaşındaki Mahsa Jîna Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesinin ardından patlak veren protestolar çeşitli kentlerde devam ederken, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'den de 'zorunlu başörtüsüne' ilişkin açıklama geldi. 

AA'nın aktardığına göre İsfahan eyaletinde düzenlenen bir toplantıda konuşan Ejei, 'başörtüsü kuralına aykırı hareket edilmesinin ülkeye düşmanlıkla eşdeğer' olduğunu savundu ve "Yargı, bu faillerin tespit edilerek gözaltına alınması halinde meseleyi özel bir şekilde ele alacaktır" dedi.

REİSİ: DİNİ VE HUKUKİ BİR MESELE

 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, başkent Tahran'da yaptığı açıklamada Reisi, "Bugün tesettür konusu dini ve hukuki bir meseledir ve toplumumuzun tüm fertlerinin tesettür konusuna geçmişte olduğu gibi bugün de bağlı kalması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. Reisi, tesettür konusunda farklı düşünenler için ilmi ve dini merkezlerin devreye girerek 'müzakere ve ikna yoluyla meseleyi aydınlatması' gerektiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler İran Reisi Amini