İran: Erbil ile Bağdat arasında arabulucu olabiliriz

Tahran yönetiminin Erbil ile Bağdat arasında arabuluculuk yapabileceğini söyleyen İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, "İlişkimiz iyi niyet ve dostluğa dayanıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Tahran yönetiminin Erbil ile Bağdat arasında arabuluculuk yapabileceğini söyledi. Haftalık basın toplantısında konuşan Kenani, Irak hükümeti ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasındaki sorunların çözümünde rol oynayabileceklerini belirtti.

Bakan, "Iraklı dostlarımız ve kardeşlerimiz, Erbil ve Bağdat'ın yakınlaştırılması veya ihtilafların çözümüne yardımcı olmak için İran İslam Cumhuriyeti'nin kapasitesini, olumlu rolünü ve yakın ilişkilerini kullanmasına ihtiyaç duyduğunda, bu rolü oynamaktan çekinmeyeceğiz" dedi.

Kenani, şöyle devam etti: "Biliyorsunuz ki Irak Kürdistan Bölgesi'nde Erbil ve Süleymaniye'de olmak üzere iki konsolosluğumuz var; İran İslam Cumhuriyeti ile Kürdistan Bölgesi arasında sürekli bir ilişki var. İlişkimiz iyi niyet ve dostluğa dayanıyor." (DIŞ HABERLER)

Etiketler IKBY İran Irak Kenani