İran Dışişleri: İsrail'e karşılık verilecek

Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 askerin öldürülmesine ilişkin açıklama yapan Kenani, "İran, İsrail rejiminin devlet terörüne uygun zaman ve yerde karşılık verme hakkını saklı tutar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 askerin, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği saldırıda öldürülmesine tepki göstererek ülkesinin 'uygun zaman ve yerde karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu' belirtti. İran Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Kenani, İsrail'in 31 Mart gecesi düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden İranlı askerlere ilişkin açıklamada bulundu.

AA'nın aktardığına göre Kenani, İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırılarını devam ettirmesini, bu ülkenin egemenlik ve toprak bütünlüğünün ihlali olarak değerlendirerek, bunun uluslararası hukukun ihlali olduğunu ifade etti. Hayatını kaybeden 'yüksek rütbeli bu askerlerin kanının boşa gitmediği' söyleyen Kenani, "İran bu tür saldırı ve canice eylemlerin siyasi ve hukuki takibinin yanı sıra sahte İsrail rejiminin devlet terörüne uygun zaman ve yerde karşılık verme hakkını saklı tutar" ifadelerini kullandı.

DEVRİM MUHAFIZLARI'NDAN TEPKİ

Diğer yandan, İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam kırsalına cuma günü düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, İsrail saldırılarına karşılık verileceği belirtilerek, "Bu saldırılarda hayatını kaybeden Mikdad Mehkani ve Milad Haydari'nin ailelerine başsağlığı diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Şam ve kırsalındaki bölgelerde, rejim ordusunun yanı sıra İran Devrim Muhafızlarının desteklediği terörist grupların ve özellikle Lübnan Hizbullahı unsurlarının bulunduğu biliniyor.

Ne olmuştu?

Şam yönetimi, 31 Mart'ta bir açıklama yaparak İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da bir noktaya hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. İran, İsrail tarafından Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlenen hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu mensubu iki subayın öldüğünü açıkladı. Saldırının ardından açıklama yapan Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in saldırısının 'karşılıksız kalmayacağını' ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler İran İsrail Suriye