İran Dışişleri Bakanı Zarif, Kasım Süleymani'ye eleştirileri nedeniyle özür diledi

İran Dışişleri Bakanı Zarif, eski Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'yi eleştirdiği röportaj için özür diledi. Zarif, 'Süleymani'yi sevenlerin ve ailesinin kendisini affetmesini' umduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin suikastla öldürdüğü eski Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi eleştirdiği ve ülke siyasetinde büyük tepki çeken gizli röportajındaki sözleri nedeniyle özür diledi. Zarif, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Süleymani'nin tüm sevenleri ve özellikle de yüce ailesinin beni affetmesini umuyorum" dedi. 

'HERKESİ AFFETTİM'

Sputnik'in aktardığına göre Zarif, İran siyasetinde tepki toplayan sözlerinin bazı kesimler tarafından siyasi araç olarak kullanıldığını belirtip, Süleymani'yi sevenleri ve ailesini incittiğini kaydetti. Zarif, şu ifadeleri kullandı: "Beni suçlayan ve iftira attığına inandığım herkesi affettim. Yüce İran halkı, Süleymani'nin tüm sevenleri ve özellikle de yüce ailesinin beni affetmesini umuyorum."

'YAYINLANACAĞINI BİLMİYORDUM'

Röportajın yayınlanacağını bilmediğini belirten Zarif, aksi takdirde Süleymani ile ilgili sözleri sarf etmeyecek olduğunu belirtti.

Zarif'in Mart 2021'de gazeteci Said Leylaz ile yaptığı ve hükümet arşivlerine kaldırılan röportajı sızdırılarak, 25 Nisan'da Londra merkezli Iran International televizyonu tarafından yayımlanmıştı.

Zarif, söz konusu röportajında Devrim Muhafızları Ordusunu ve eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi dış politikaya müdahaleyle suçlamıştı. Zarif'in röportajdaki ifadeleri ülkede özellikle muhafazakar kanadın tepkisini çekmiş ve istifa çağrıları yapılmıştı. (Sputnik)