İran devlet medyası: Natanz saldırısının sorumlusu bulundu

İran devlet medyası, Tahran'ın 'terör eylemi' olarak değerlendirdiği Natanz nükleer tesisi saldırısının failinin Reza Karimi isimli bir kişi olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran devlet medyası, Natanz nükleer tesisine düzenlenen ve Tahran'ın İsrail'i sorumlu tuttuğu saldırının failinin tespit edildiğini açıkladı. İran'ın yeraltı nükleer tesisi Natanz'a yönelik saldırının sorumlusunun Reza Karimi isimli bir kişi olduğu aktarıldı.

İran'ın Kaşan kentinde yaşayan 43 yaşındaki Karimi'nin, ülkeden ayrıldığı belirtildi. Haberde, "Karimi'nin tutuklanması ve ülkeye dönmesi için yasal adımlar atılıyor" denildi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta pazar günü, İsfahan eyaletindeki Natanz nükleer tesisinde enerji kesintisi meydana geldiği duyurulmuş ve İran, kesintiyi 'nükleer terör' olarak niteleyip İsrail'i sorumlu tutmuştu. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif 'zamanı geldiğinde İsrail'den intikam alınacağını' söylemiş, ABD'yle görüşmelere işaret ederek "Sabotajın nükleer görüşmeleri etkilemesine izin vermeyeceğiz" demişti. 

İran ve İsrail medyasının saldırıdan Mossad'ı sorumlu tutmasıyla eşzamanlı olarak İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise, konuyla ilgili açıklamasında ülkesine yöneltilen suçlamalara değinmese de "İsrail, İran'ın saldırganlığına karşı kendisini savunmaya devam edecek" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)