İran aşısında 3. faza geçildi: COVIRAN Bereket

İran'da korona virüsüne karşı geliştirilen aşı COVIRAN Bereket'in insanlar üzerindeki üçüncü ve nihai denemesine başlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da Bilim heyetinin katılımıyla başkent Tahran'da bir otelde düzenlenen programda 3. faz çalışmalarına geçilen yerli aşı 2 gönüllüye yapıldı.

Bilim heyetinin başında yer alan Muhammed Muhbir, yaptığı açıklamada, yerli aşı COVIRAN Bereket'in ikinci ve nihai nitelikteki üçüncü klinik denemesini birlikte yaptıklarını söyledi.

İlk denemede 56 kişiye uygulandığı belirtilen aşının son aşamada 20 bin gönüllüye yapılacağı ve ardından ayda 3 milyon doz üretiminin başlayacağı aktarıldı.

BİLİM HEYETİ BAŞKANININ KIZI GÖNÜLLÜ OLMUŞTU

İran, ilk yerli aşısı COVIRAN Bereket'i 29 Aralık 2020'de ilk defa insan üzerinde test etmiş ve başarılı sonuçlar alındığını açıklamıştı. Bilim heyetinin başındaki Muhammed Muhbir'in kızı Tayyibe Muhbir, aşının yapıldığı ilk gönüllü olmuştu. İran, ikinci yerli aşı Razi Cov Pars'ın insan üzerindeki ilk denemesini ise 28 Şubat'ta gerçekleştirmiş ve ilk aşamada aşı 133 gönüllüye uygulanmıştı. (AA)