Irak Savunma Bakanı, Ankara'ya geliyor

İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırının ardından Ankara'nın Irak'ın kuzeyine başlattığı hava harekatına ilişkin açıklamalar gelirken, Al Abbasi'nin Güler ile görüşeceği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Irak'ın kuzeyine başlattığı hava harekatının ardından, Irak Savunma Bakanı Thabit Mohammed Al Abbasi'nin Türkiye'ye geleceği açıklandı. AA'nın aktardığına göre Abbasi, Savunma Bakanı Yaşar Güler'in resmi davetlisi olarak Ankara'ya gelecek.

Savunma Bakanlığı'nda yarın askeri törenle karşılanacak olan Abbasi, Bakan Güler ile bir araya gelecek. Görüşmede, ikili ve bölgesel savunma, güvenlik ve savunma sanayinde işbirliği konularının ele alınması bekleniyor.

REŞİD 'EGEMENLİĞİMİZE SAYGI DUYULMALI' DEMİŞTİ

İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırının ardından Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgelerinde hava harekatı başlatıldığını duyurmuştu. TSK'nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) sınırlarındaki bölgelere başlattığı hava harekatına Irak'tan kınama gelmiş, Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid 'ülke topraklarını hedef alan her türlü saldırıyı reddettiklerini' söylemişti. 

İhlallerin sivillerin ölümüne yol açtığını belirten Reşid, 'Irak'ın egemenliğine saygı duyulması gerektiğini' dile getirmiş ve "İran ile olduğu gibi Türkiye ile de sorunları çözmek için bir anlaşmaya varmak istiyoruz" demişti. (DIŞ HABERLER)