Irak savaşının mimarlarından Colin Powell öldü

ABD'nin eski dışişleri bakanlarından Colin Powell Covid-19'dan öldü. Powell, Irak savaşı öncesinde BM'de yaptığı ve yalan bilgilere dayalı 'ikna' konuşmasıyla akıllara kazınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski dışişleri bakanlarından Colin Powell öldü. ABD'de genelkurmay başkanlığı ve dışişleri bakanlığına getirilen ilk siyah olan Powell'ın, 84 yaşında Covid-19 kaynaklı komplikasyonlardan öldüğü açıklandı. 

'AŞI YAPTIRMIŞTI'

Ailesinden yapılan açıklamada, Powell'ın iki doz aşı yaptırmış olduğu vurgulandı. Powell'ın, Walter Reed Askeri Tıp Merkezi'nde öldüğü belirtildi.

BM KONUŞMASI İÇİN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

1991'deki Körfez Savaşı'nda George H.W. Bush yönetiminin genelkurmay başkanı olan Powell, George W. Bush yönetiminin dışişleri bakanı olduğu 2003'te, Irak savaşını meşrulaştırmak için BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı ve sonradan özür dilediği konuşmayla akıllara kazınmıştı.

Powell bu konuşmada, Saddam Hüseyin yönetiminin kitle imha silahlarını savaşa gerekçe göstermiş ve bu silahların varlığına ilişkin bazı 'kanıt'lar göstermişti. Ancak on binlerce kişinin öldüğü işgal sırasında o silahlar hiçbir zaman bulunamadı. Powell da 2005 yılında bu konuşmayı 'kariyerindeki utanç duyduğu kara bir leke' olarak niteledi. (DIŞ HABERLER)