İntihar eden mahkum baskıyı yuttuğu mektupta anlattı

Hindistan'da 14 yıldır tutuklu bulunan ve cezaevinde intihar eden Asghar Ali Mansoori'nin midesinde, iki sayfalık bir not bulundu. Notta cezaevi görevlileri tarafından taciz edildiğini söyleyen Mansoori, görevlilerin kendisini tutukluluk süresini uzatmakla tehdit ettiğini de aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da hapishanede intihar eden Asghar Ali Mansoori isimli mahkumun midesinde, cezaevi görevlilerinin kendisini taciz ettiğini söyleyen bir not bulundu. 31 yaşındaki Mansoori'nin, intihar etmeden önce iki sayfalık notu plastik bir poşete sardıktan sonra yuttuğu belirtildi.

'UZUN SÜREDİR TACİZ EDİLİYORDU'

İki sayfalık notta Mansoori, beş görevlinin kendisini taciz ettiğini aktardı. Ailenin yanı sıra altı mahkum da Mansoori'nin mektubunda yazılanları doğruladı. "Asghar neşeli ve yardımsever bir insandı. Subedar Baviskar onu uzun süredir taciz ediyordu" diyen bir mahkum, Mansoori'nin ismini verdiği bir görevlinin cezaevine cep telefonu ve esrar sokmaya çalıştığını ve görevlinin Mansoori'nin üst düzey yetkilileri bilgilendirdiğinden şüphelendiğini aktardı. Mahkum, "Daha sonra Ashgar'ı diğer mahkumlardan ayırıp hücreye götürülmesini sağladı" ifadelerini kullandı.

TUTUKLUK SÜRESİNİ UZATMAKLA TEHDİT ETTİLER

Hindistan'ın batısında yer alan Nashik hapishanesinde 14 yıldır cinayet suçlamasından yatan Mansoori'nin notunda, görevlilerin kendisini tutukluluk süresini uzatmakla tehdit ettiğini de dile getirdi.

POLİS İŞ BİRLİĞİ YAPMIYOR

Mansoori'nin Mumbai’de yaşayan kardeşi Rubina, polis yetkililerinin aileyle iş birliği yapmadığını ve davayla ilgili belgeleri paylaşmayı reddettiğini söyledi. Rubina, "Sadece intiahar notunda yazılanlarla ilgili gerçeğin ortaya çıması için adil bir soruşturma istiyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)