İnti-İllimani Historico Türkiye'ye geliyor

Şilili topluluk İnti-İllimani Historico, mini Türkiye turnesi için Türkiye'ye geliyor. 24 Haziran'da Küçükçiflik Park'ta, 25 Haziran'da Urla Sahne ve 26 Haziran'da ODTU MD Vişnelik'te sahne alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni şarkı hareketinin temsilcisi muhalif topluluk Inti Illimani Historico, Avrupa Turnesi kapsamında 3 konser için Türkiye'ye geliyor. Topluluk, 24 Haziran Cuma İstanbul Küçükçiflik Park'ta, 25 Haziran Cumartesi İzmir Urla Sahne'de ve 26 Haziran Cumartesi Ankara ODTU MD Vişnelik'te dinleyicileriyle buluşacak.

İnti-İllimani Historico'ya 24 Haziran Cuma İstanbul Küçükçiflik Park’ta vereceği İstanbul konserinde, Moğollar ve Peyk de sahne alacak. Ayrıca Nejat Yavaşoğulları'ndan Gündoğarken'e, Deniz Tekin'den Tuğçe Şenoğul'a, 20'ye yakın isim konuk sanatçı olarak dinleyicilerle buluşacak. 26 Haziran Pazar ise, Yeni Türkü ile ODTÜ Vişnelik Tesisleri'nde konser verecek. 

1967 yılında kurulan Inti Illimani Historico, her zaman birlikte yaşadığı yoksul halkların, emekçilerin duygularını yansıtmayı hedefliyor. Türkiye'de bazı şarkıları Türkçe sözler ile yeniden derlenmiş olan Inti Illimani Historico, soundlarında özellikle And Dağları'nda yaşayan yerli halkların müziklerinden, çalgılarından doyasıya faydalanıyor. Topluluk ayrıca müziklerinde, çeşitli Pan-Kavalları, Bambu Flütler gibi enstrümanları kullanıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)