Instagram'ın Twitter'a rakip uygulamasından ilk görüntü

Meta'nın üst düzey yöneticilerinden birinin, şirket içi bir toplantıda çalışanlarına Instagram'ın Twitter'a rakip olarak geliştirdiği uygulamanın bir ön izlemesini gösterdiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Instagram'ın Twitter'a rakip olarak tasarladığı iddia edilen bir uygulamanın önizlemesi,Meta'nın üst düzey yöneticilerinden biri tarafından  şirket içi bir toplantıda çalışanlara gösterildi.

Ekonomim'in The Verge'den aktardığı bilgilere göre söz konusu görselde, buton tasarımlarının Instagram içindeki tasarımlara benzediği görüldü. Ancak akış sayfasının Twitter arayüzüne benzemesi dikkat çekti. Ayrıca, Meta baş ürün sorumlusu Chris Cox'un uygulamayı direkt olarak "şirketin Twitter'a cevabı" şeklinde tanımladığı belirtildi.

UYGULAMANIN ADI THREADS OLABİLİR

Instagram tabanlı yeni bağımsız uygulama, merkezi olmayan sosyal medya protokolü ActivityPub ile entegre olacak. Bu da yeni uygulamanın kullanıcılarının hesaplarını ve takipçilerini yanlarında Mastodon dahil ActivityPub'ı destekleyen diğer uygulamalara götürmelerine izin verecek. Chris Cox, uygulamanın bir kullanıcının bilgilerini otomatik olarak doldurmak için Instagram'ın hesap sistemini kullanacağını söyledi.

Paylaşılanlara göre uygulamanın adı Threads olabilir ancak henüz konuya ilişkin net bir açıklama yapılmadı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler instagram twitter meta