Instagram hakkındaki şikâyet oranı yüzde 224 arttı

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram'da şikayet oranları katlandı. Kullanıcılar en çok "hesap çalınması" ve "müşteri temsilcisi bulamamaktan" şikayetçi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son dönemlerde hesap çalma olaylarının arttığı sosyal medya platformu Instagram'la ilgili şikayetlerde 2021'de yüzde 224 artış yaşandı. sikayetvar.com verilerine göre, platformla ilgili en büyük şikayetler hesapların çalınması ve müşteri temsilcisine ulaşılamaması oldu.

4,20 milyar sosyal medya kullanıcısı bulunan internet aleminde Facebook ve YouTube’un ardından en çok kullanılan sosyal medya sitelerinden biri Instagram. Geçen yıl 3 bin 500 civarında olan şikâyet sayı 2021'de 10 bine yaklaştı. Bir önceki yılın aynı dönemiyle son 3 aylık şikâyet artışları incelendiğindeyse şikayetler yüzde 101 arttı. 

Verilere göre Instagram’da en çok şikayet edilen konular şöyle belirtildi: 

“Hesabın çalınması ve çalınan hesabın kapatılmaması. Hesaba giriş yapamama. Bazı özelliklerin kullanılamaması (Reels, müzik ekleme v.s). Hesabın bazı uygulamalara kısıtlanması (canlı yayın, takip engeli v.s) Hesabın haksız ve nedensiz kapatılması. Süresi dolduğu halde engelin/kısıtlamanın kalkmaması. Kişi adına bilgi olmadan sahte/fake hesap açılması. Çok sık 'akış yenilenemedi' hatası almak. Hesabın eski sürümde kalıp güncelleme gelmemesi.”

(DHA)