İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Türkiye'ye Kaşıkçı çağrısı: Davanın naklini durdurun

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye'ye gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine yönelik dosyanın Suudi Arabistan'a nakledilmemesi yönünde çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Türkiye'ye Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine yönelik davanın Suudi Arabistan'a nakledilmemesi için çağrıda bulundu.

Örgütün Ortadoğu Direktör Yardımcısı Michael Page “Kaşıkçı davasının Türkiye'den Suudi Arabistan'a devredilmesi, onun için her türlü adalet olasılığını ortadan kaldıracak ve Suudi yetkililerin cinayetten kurtulabileceklerine dair bariz inançlarını da güçlendirecektir” dedi.

Page, “Türkiye makamları bu kararlarından geri dönmeli ve Kaşıkçı davasını cinayete adı karışan kişilere teslim ederek Suudilerin cezasız kalmasına daha fazla katkıda bulunmamalıdır” şeklinde konuştu. 

DAVA SUUDİ ARABİSTAN'A DEVREDİLDİ

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün verdiği bir karar ile davanın Suudi Arabistan adli makamlarına devrini uygun buldu. İstanbul Barosu tarafından görevlendirilen bazı avukatların sanıkları temsil ettiği duruşmada, Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ile avukatı da hazır bulundu. Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmüştü. (DIŞ HABERLER)