İngiltere'nin baş sağlık danışmanı: Yeni virüs varyantı daha hızlı yayılıyor

İngiltere'nin baş sağlık danışmanı Prof. Chris Whitty, korona virüsünün yeni varyantının daha hızlı yayıldığını söyledi. "Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu (NERVTAG), yeni türün daha hızlı yayıldığını düşünüyor" diyen Whitty, yayılma hızının ölüm oranıyla ilişkisinin araştırılacağını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de hükümetin baş sağlık danışmanı Prof. Chris Whitty, ülkede keşfedilen yeni korona virüsü varyantının daha hızlı yayıldığını duyurdu. Whitty, bunun ölüm oranıyla ilişkisini araştırmak için 'acil çalışmaların' başlatıldığını belirtti.

Whitty, şu ifadeleri kullandı: "Pazartesi günü duyurulduğu üzere Halk Sağlığı İngiltere (Public Health England), Covid-19'un yeni bir varyantını tespit etti. Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu (NERVTAG), yeni türün daha hızlı yayıldığını düşünüyor."

Sağlık Bakanı Matthew Hancock, pazartesi günü ülkenin güneyinde son dönemde giderek daha hızlı artan korona virüsü vakalarının 'yeni bir varyant'tan kaynaklandığını açıklamıştı. Bu yeni varyantın Covid-19 hastalığının daha ağır geçirilmesine yol açtığına veya aşıları geçersiz kıldığına dair bir bulgu olmadığını vurgulayan Hancock, ilk analizlere göre bu varyantın mevcut varyantlardan daha hızlı yayıldığını söylemişti. 

Hancock'un açıklamasının ardından, BBC'nin sağlık ve bilim muhabiri James Gallagher da, sağlık bakanının açıklamasının şu an ülke çapında manşetlere taşındığını ama bakanın 'daha hızlı bulaşma' konusunda sadece bir ihtimalden söz ettiğini ve sorulara kesin bir yanıt vermediğini ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)