İngiltere'deki öğretmenlerden 'Squid Game' uyarısı: Çocuklar diziyi taklit ediyor

İngiltere'de öğretmenler, en küçükleri 6 yaşında olmak üzere çocukların "Squid Game"i taklit eden oyunlar oynamaya başladıklarını söyleyerek, ailelerine uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere genelindeki okullarda görevli öğretmenler, çocukların Netflix'in Güney Kore yapımı dizisi "Squid Game"i taklit eden oyunlar oynamaya başladıklarını belirtti. Öğretmenler, çocukların diziyi seyretmemeleri için ailelerine seslenip elektronik cihazlarının ayarlarını gözden geçirmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Güney Kore yapımı dizide çocuk oyunu oynayan yetişkinler, oyunları kaybederse öldürülüyor. Dizi, Güney Kore'deki birçok toplumsal meseleyi de bu oyunlar üzerinden anlatıyor. İngiltere'de bir öğretmen, yaş sınırı 15 olan dizinin ilköğretim seviyesindeki çocuklar için kesinlikle uygun olmadığını belirtti.

'15 YAŞINDAKİLERE DE İZLETİLMEMELİ'

"Okulda, aralarında 6 yaşındakilerin de bulunduğu bir grup öğrencinin diziyi konuştuklarını ve bazı sahneleri canlandırdıklarını" aktaran Lincoln'deki Sir Francis Fill ilkokulunda görevli Gareth Nichols, "Öğretmenleri hemen aileleri elektronik cihazların ayarlarını gözden geçirmeleri konusunda uyardı. Çocuklar cihazlar üzerinden ailelerinin haberi olmadan diziyi izliyor olabilir" dedi. Nichols ayrıca, "Oyunlar geleneksel çocuk oyunları gibi gösterilse de şiddetle sonuçlanmalarından dolayı genç izleyiciler için uygun değil. 15 yaşındakilere de izletilmemesinden yanayım. Bütün ebeveynlere çocuklarının evde neler izlediğini yakından takip etmeleri tavsiyesinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı. 

Doğu Yorkshire'deki Welton İlköğretim Okulu da bazı öğrencilerin diziyi izlediklerinden haberdar olduklarını söyleyerek, ailelere uyarı rehberi gönderdi.