İngiltere'de otomobilde patlama: 1 ölü, 1 yaralı

İngiltere'nin Liverpool kentinde bir hastanenin yakınında bulunan otomobilde patlama meydana geldi. Patlamada 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı açıklandı. Polis 3 kişiyi gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’nin Liverpool kentinde kadın hastalıkları için hizmet veren Liverpool Women’s Hospital yakınlarında bulunan bir otomobilde patlama meydana geldi.  

BBC News'in haberine göre, bölgeden sorumlu Meyseyside Polisi tarafından yapılan açıklamada, yerel saat ile 11.00 civarında meydana gelen olay nedeniyle hastanenin çevresine güvenlik kordonu oluşturulduğu ve çok sayıda yolun trafiğe kapatıldığı aktarıldı.

Meydana gelen patlamada bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Polis, yaralının hastanede tedavi altına alındığını açıkladı. 

Bölgeye bomba imha ekibi sevk edilirken, patlamanın nedeni henüz bilinmiyor. Görgü tanıkları ise, patlama sesinin ardından aracın alevler içinde kaldığını bildirdi.

Liverpool Belediye Başkanı Joanna Anderson, sosyal medya hesabından patlamanın rahatsız edici ve üzücü olduğunu bildirdi.

Polis, söz konusu otomobilin patlamadan kısa süre önce hastaneye yanaşan özel bir taksi olduğunu açıklarken, terörle mücadele ekiplerinin olayla ilgili soruşturma yürüttüğünü aktardı.

Yetkililer, olayla bağlantılı olduğu düşünülen 29, 26 ve 21 yaşlarındaki 3 erkeğin Terörle Mücadele Yasası kapsamında gözaltına alındığını bildirdi. (BBC News)