İngiltere'de demir yolu işçilerinden son 30 yılın en büyük grevi

İngiltere'de demir yolu işçileri bugün son 30 yılın en büyük grevini gerçekleştiriyor. Hafta sonuna dek sürecek greve Londra'da metro çalışanları da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere, İskoçya ve Galler'de demir yolu işçileri son 30 yılın en büyük grevine çıktı. Bugün başlayacak ve cumartesi gününe dek sürecek greve 40 binden fazla işçinin katılması bekleniyor. İşçiler; işten çıkarmaların önlenmesi, ücretlerin makul oranda arttırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor.

Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT) görüşmelerde anlaşma sağlanamaması halinde grevlerin yoğunlaşacağını söyledi. RMT, hükümete, anlaşma sağlanması için devreye girme çağrısı yaptı. Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise görüşmelerin sendikalar ve işverenler arasında yapılması gerektiğini belirtti.

Grev günlerinde normal hizmetlerin yalnızca yüzde 20'si gerçekleştirilecek. Trenler her zamankinden çok daha geç hareket etmeye başlayacak ve seferlerini çok daha erken sonlandıracak.

LONDRA'DA METRO ÇALIŞANLARI DA GREVDE

Başkent Londra'da metro çalışanları da greve katılacak. Kentin toplu taşıma hizmetlerini yürüten Transport for London (TfL) yolculara toplu taşıma araçlarını kullanmak yerine bisiklete binmelerini ya da yürümelerini tavsiye ediyor.

Grevler nedeniyle ülkede otoyollarda da trafikte yoğunlaşma bekleniyor. Sürücüler, oluşabilecek yoğun kuyruklar nedeniyle uyarıldı. Sınav dönemindeki öğrenciler ile üç yıldır ilk kez yapılacak Glastonbury Festivali'nin katılımcıları da grevlerden olumsuz etkilenecek. (BBC Türkçe)