İngiltere'de Covid tedbirlerine uymayanlara 10 yıla kadar hapis cezası

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni salgın tedbirleri kapsamında kuralları ihlal edenlere 10 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini duyurdu. Bu kişilerin para cezasına da çarptırılacağını söyleyen Hancock, "'Kırmızı listede' yer alan bir ülkede bulunduğunu gizleyen herkes 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak" dedi.

Matt Hancock
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz hükümeti, korona virüsünün mutasyon geçirmiş varyantlarına karşı sağlık tedbirlerini sıkılaştırılacağını duyurdu. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, 15 Şubat'ta yürürlüğe girecek Covid-19 kurallarını ihlal edenlerin 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacağını ve yaklaşık 10 bin sterlin (97 bin TL) para cezasına çarptırılacağını açıkladı.

İngiltere'ye, Güney Afrika gibi 'kırmızı listede' bulunan 33 ülkeden gelenlere otel karantinası şartı getirileceği ve bu kişilerin 1750 sterlin (yaklaşık 17 bin TL) ödemesi gerektiği kaydedildi. 10 gün boyunca karantinada kalacak kişilerin, bu süre zarfında iki kez korona virüsü testi yaptırması gerektiği aktarıldı. 

"'Kırmızı listede' yer alan bir ülkede bulunduğunu gizleyen herkes 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak" diyen Hancock, ayrıca Covid-19 testi yaptırmayanlara 5 bin sterline kadar para cezası verileceğini ve belirlenen karantina otellerinde kalmayanlar için ise bu para cezasının 10 bin sterline kadar yükselebileceğini söyledi. (DIŞ HABERLER)