İngiltere'de cinsiyetçi ‘Temel İçgüdü’ tartışması: Muhalif vekil hedef gösterildi

İngiltere'de İşçi Partili vekil Rayner, Başbakan Johnson’ın Avam Kamarası'nda konuşma yaparken bacak bacak üstüne atarak dikkatini dağıtmaya çalıştığı yönünde cinsiyetçi ifadelerle hedef gösteriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’de muhalefetteki İşçi Partisi milletvekili Angela Rayner, Başbakan Boris Johnson’ın Avam Kamarası'nda konuşma yaptığı esnada bacak bacak üstüne atarak dikkatini dağıtmaya çalıştığı şeklinde medyada hedef gösterildi. 

İngiltere merkezli The Mail on Sunday gazetesi, iktidardaki Muhafazakar Parti milletvekillerinin iddialarına dayanarak İşçi Partili vekili cinsiyetçi ifadelerle hedef aldı. Rayner ise suçlamaları “sapıkça bir karalama” olarak adlandırdı ve kadınların siyasette cinsiyetçiliğe sürekli maruz kaldığını söyledi. Rayner, Twitter hesabı üzerinden gazetede yayınlanan haberi ağır bir dille eleştirerek “kokuşmuş gazetecilik” olarak adlandırdı ve Covid-19 partileriyle gündemden düşmeyen Johnson’ı aklama çabalarının bir parçası olduğunu ifade etti.

JOHNSON: CİNSİYETÇİLİĞE KARŞIYIM

Başbakan Johnson olayla ilgili Twitter üzerinden, “Angela Rayner’le birçok siyasi konu üzerinde anlaşamasak da kendisine bir vekil olarak saygı duyuyorum ve anonim bir şekilde kendisine yönelik yapılan cinsiyetçiliğe öfkeyle karşıyım” açıklaması yaptı. Muhafazakar Partili kadın vekillerden bazıları Rayner’ı desteklediğini söyledi. Milletvekili Caroline Nokes, pek çok kadın milletvekilinin “saldırgan haberlerin” öznesi olduğunu söyledi. 

İşçi Partisi lideri Keir Starmer ise, “Skandallar ve kaosa batmış bir partinin üyeleri tarafından yapılan cinsiyetçilik ve kadın düşmanlığı olan yeni bir rezalet” tepkisi verdi.

CİNSİYETÇİ 'TEMEL İÇGÜDÜ' VURGUSU

The Mail on Sunday, tepki çeken haberinde “Muhafazakâr vekiller, Rayner’ın Başbakan'ın dikkatini dağıtmayı sevdiğini ve parlamentoda Temel İçgüdü filminde Sharon Stone’un oynadığı sahnedeki gibi davrandığını söyledi" ifadelerine yer vermişti.

Haberde, iktidar partisinden bir milletvekilinin "Rayner, Johnson’ın Oxford Üniversitesi eğitimi sırasında edindiği tartışma becerilerine karşı yarışamayacağı için başka yeteneklere başvuruyor" açıklaması yer almıştı. (DIŞ HABERLER)