İngiltere'de Brexit bakanı göçmenlerin Ruanda'ya gönderilmesini istedi

İngiltere'de Brexit için Fırsatlar Bakanı Jacob Rees-Mogg, BM'nin uluslararası hukukuna aykırı olduğunu söylediği Ruanda'yla imzalanan göç anlaşmasını 'Paskalya günah affı hikayesi gibi' diye savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – İngiltere Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Justin Welby, İngiltere’nin Ruanda’yla yaptığı göçmen anlaşmasını sert bir dille eleştirdikten sonra Brexit için Fırsatlar Bakanı Jacob Rees-Mogg, anlaşmayı “Paskalya günah affı hikayesi gibi” diye savundu.

Rees-Mogg, İngiltere hükümetinin Ruanda’yla Manş Denizi üzerinden ülkeye gelen sığınmacıları iltica başvuru süreçleri boyunca Ruanda’da bir merkezde tutması ve maliyetinin ilk aşamada 120 milyon sterlini bulacağı anlaşmanın “yanlış anlaşıldığını” ve insan kaçakçılarını durdurmak için bir fırsat olduğunu savundu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) İngiltere'nin sığınmacıları, başvuruları onaylanana kadar Ruanda'da tutma planının uluslararası hukuka aykırı olduğunu duyurmuştu. 

Welby, dünkü Paskalya mesajında İngiltere hükümetinin göç anlaşmasını sert bir dille eleştirmiş, “Sorumluluklarımızdan kaçınmak, Ruanda gibi iyilik yapmaya amaçlayan bir ülkeye bile bizim yanlışlarımızın sorumluluğunu alan Tanrı’nın doğasına aykırı bir şey” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)