İngiltere'de bir haftada 137 binden fazla aşı yapıldı

İngiltere'de aşı dağıtım süreçlerinden sorumlu bakan Nadhim Zahawi, bir hafta içerisinde 137 bin 897 kişiye aşı yapıldığını duyurdu. "Şeffaflık hayati önem taşıyor" diyen Zahawi, aşı programında 'iyi bir başlangıç' yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz hafta Pfizer/BioNTech aşısının yapılmaya başladığı İngiltere'de, 137 binden fazla kişinin aşılandığı kaydedildi. Aşı dağıtımından sorumlu bakan Nadhim Zahawi, uygulamanın ilk haftasında 137 bin 897 kişiye aşı yapıldığını duyurdu.

'HAFTALIK VERİLER YAYINLANACAK'

Twitter paylaşımında, aşı programında 'iyi bir başlangıç' yapıldığını söyleyen Zahawi, şu ifadeleri kullandı: "Ülke genelinde aşı dağıtımı sürerken şeffaflık hayati önem taşıyor. Bu rakamlar şimdilik geçici. Önümüzdeki haftadan itibaren uygulanan aşı sayısıyla ilgili haftalık verileri yayınlamaya başlayacağız."

VİRÜS TEDBİRLERİ SIKILAŞTIRILDI

Korona virüsüyle mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı İngiltere'de, bazı kent ve bölgelerde önlemler sıkılaştırdı. Başkent Londra, Essex ve Hertfordshire'da üçüncü kademe tedbirleri yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, bar ve restoranların yalnızca paket servis yapmasına izin verilecek; tiyatrolar, sinema salonları, müzeler gibi kapalı kamusal alanlar kapatılacak.

Bunların yanı sıra aynı hanede yaşamayan kişilerin bir araya gelmesi yasaklanacak ve açık alanlarda en fazla altı kişinin toplanmasın izin verilecek. Mağazalar, spor salonları ve kuaför salonları açık kalacak. (DIŞ HABERLER)