İngiltere'de 1.5 milyon yıllık potansiyel yaşam süresi koronaya kaybedildi

İngiltere'de yapılan bir hesaplamaya göre, Covid-19 nedeniyle ülkede son bir yılda ölen 126 bini aşkın kişi, öldükleri sırada ortalama 10 yıllık daha fazla yaşam süresinden oldu. Araştırma, ülkede toplamda '1.5 milyon yıllık potansiyel yaşam süresinin kaybedildiği' sonucuna vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19 pandemisi nedeniyle 126 bini aşkın kişinin öldüğü İngiltere'de, toplamda '1.5 milyon yıllık potansiyel yaşam süresinin kaybedildiği' belirtildi. İngiltere'nin saygın düşünce kuruluşlarından Sağlık Vakfı'nın (Health Foundation) hesaplamasına göre, virüs nedeniyle ölen her bir kişi öldükleri sırada ortalama 10 yıllık daha fazla yaşam süresinden oldu.

Sağlık Vakfı'nın yöneticisi Dr. Jennifer Dixon, bu verilere ilişkin yorumunda "10 yıl, akrabalarınızla veya arkadaşlarınızla geçirmiş olabileceğiniz çok sayıda Noel anlamına geliyor" dedi.

ERKEKLER ARASINDAKİ KAYIP DAHA YÜKSEK

Hesaplamaya göre, erkekler arasındaki yaşam süresi kaybı kadınlara kıyasla daha yüksek çıktı. Buna göre erkekler arasında 825 bin yıllık, kadınlar arasındaysa 670 bin yıllık yaşam 'kayboldu.' İngiltere'de yaşam süresi beklentisinin daha düşük olduğu yerlerde de, bu duruma rağmen Covid ölümlerinin iki kat faza olması nedeniyle kaybedilen potansiyel yaşam süresi varlıklı bölgelere kıyasla daha yüksek çıktı. 

GRİPTEN ALTI KAT FAZLA

Sağlık Vakfı, Covid'in insan yaşamından gribe kıyasla daha fazla yıl götürdüğünü de istatistiklerle gösterdi. Buna göre, İngiltere'de son 12 ayda grip nedeniyle kaybedilen potansiyel yaşam 250 bin, yani Covid'in altıda biri olarak hesaplandı. (DIŞ HABERLER)