İngiltere yine karantinaya giriyor

İngiltere'de yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yeni karantina ilan edildi. Bu kararla İngiltere'de üçüncü kez ulusal karantina uygulanmış olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'de Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında ulusal karantina ilan edildiğini açıkladı.

İngiliz halkına hitaben yaptığı konuşmada virüsün yeni türünün "sinir bozucu ve endişe verici" bir şekilde yayıldığını söyleyen Johnson, "Bu nedenle İngiltere'de, bu durumu atlatacak kadar zor bir ulusal karantinaya girmeliyiz. Bu, hükümetin bir kez daha evde kalmanız için talimat verdiği anlamına geliyor" dedi.

'ŞUBATTAN İTİBAREN GEVŞEME BAŞLAYABİLİR'

Başbakan Johnson, herkesin üzerine düşeni yapması ve aşılama işlemlerinin devam etmesi durumunda, şubat ayının ortalarından itibaren kısıtlamaların gevşetilmeye başlayabileceğini ifade etti. Johnson, “Virüs hakkındaki anlayışımız değişmezse, aşı uygulaması başarılı olmaya devam eder, ölümler düşerse ve herkes kurallara uyarak rolünü oynarsa, şubat ayının ortasına doğru kısıtlamalar gevşetilebilir” ifadelerini kullandı.

'UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLECEK'

Johnson, evde kalmaya devam etmenin önemine vurgu yaparak, “İnsanlar evde kalmalı. Sadece sınırlı nedenlerle evden çıkabilirsiniz. Bunlar önem taşıyan ürünleri almak olabilir. Hükümet, klinik olarak aşırı derecede savunmasız olan kişilere yeniden korunmaya başlamalarını tavsiye ediyor. İnsanlar kısa süre içinde bununla ilgili bir mektup alacaklar. İngiltere genelindeki ilkokullar, ortaokullar ve kolejler yarından itibaren uzaktan öğretime geçecek. Hükümet, ücretsiz okul yemeği alan çocukların bunları almaya devam etmesini sağlamak için ve uzaktan öğrenmek için cihazlara ihtiyaç duyan çocuklara destek sağlayacaktır. Çocukların yeni varyanttan etkilenme olasılıkları düşük ancak bulaştırma konusunda hızlandırıcı bir etkiye sahip olabilirler” dedi.

İngiltere'de daha önce iki kez ulusal çapta karantina ilan edilmişti. (AA)