İngiltere basını: Wagner grubu Zelenskiy'e suikast hazırlığında

İngiltere basını, Rusya'dan paralı askerlerin oluşturduğu Wagner grubunun yaptırım listesine alındığını duyururken Ukrayna lideri Zelenskiy'e suikast düzenleneceği iddiasını da gündeme getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın açıkladığı Rusya'ya yönelik son yaptırım kararları arasında yer alan Rus paralı asker grubuyla ilgili iddialar tartışılıyor. İngiltere basını, Rusya merkezli Wagner grubunun Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'e suikast hazırlığında olduğu iddialarını, Truss'ın açıklamalarıyla birlikte gündeme taşıdı.

YAPTIRIM LİSTESİNE EKLENDİ

İngiltere hükümetinin Rusya'ya son yaptırım kararlarının detayları açıklandı. Buna göre, İngiltere, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna saldırıları başlatmasından bu yana bini aşkın kişi ve işletmeye yaptırım uygularken son yaptırımlar arasında Wagner grubu da yer aldı.

İngiltere'de yayın yapan Daily Mail gazetesinin haberine göre, hükümet, Wagner grubunun "Zelenskiy'e suikast düzenleyeceği" iddialarını dile getirdi. Bakan Truss, "Rusya'nın Zelenskiy'e suikast düzenlemesi için söz konusu paralı asker grubunu görevlendirdiğine inandığını" söyledi. Ancak iddiaya ilişkin kanıt veya daha fazla ayrıntı sunulmadı.

'SUİKAST TİMİ UKRAYNA'DA' İDDİASI

İngiltere basını bu ay başında Zelenskiy'in Wagner grubuna bağlı paralı askerlerin "suikast girişiminden kurtulduğu" iddiasını gündeme taşımıştı. The Times gazetesi, "Putin'in Zelenskiy'e suikast düzenlenmesi emrini Wagner grubunu yönete eski bir özel harekat askeri Dmitri Utkin'e verdiğini" iddia etmişti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı da 19 Mart'ta yaptığı açıklamada Zelenskiy ve Ukrayna hükümeti yetkililerine suikast düzenlemesi için "Wagner grubundan askerlerin Ukrayna'ya gönderildiği" açıklaması yapmıştı. Avrupalı güvenlik yetkilileri de şubat ayında Wagner ile bağlantılı yüzlerce paralı askerin Ukrayna'nın doğusuna geçtiğini söylemişti. Rusya yönetimi ise söz konusu paralı asker grubuyla ilişkisi olduğunu reddetmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler wagner rusya zelenskiy