İngiltere basını: Depremler, Erdoğan’ın sonunu getirebilir

Telegraph gazetesinde, depremlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'sonunu getirebileceği' ileri sürüldü. Muhalefetin yönelttiği suçlamaların, Erdoğan için 'siyasi zehir' niteliğinde olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerin sekizinci gününde arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, dünya basını Suriye'de de büyük yıkıma sebep olan depremi manşete taşıyor. İngiltere merkezli The Telegraph gazetesinde 'sarsıntıların siyasi sonuçlarının olacağı' yazılırken, depremlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'sonunu getirebileceği' ileri sürüldü.

'ERDOĞAN İÇİN SİYASİ ZEHİR NİTELİĞİNDE'

Erdoğan'ın otoriter yönetiminin yardım çalışmalarını engellediğini söyleyen muhalefetin, iktidarı, 'yandaşlarına' ait olduğu iddia edilen firmaların 'kalitesiz projelerine izin vermekle' suçladığı aktarıldı. Mark Almond imzalı yazıda söz konusu suçlamaların, Erdoğan için 'siyasi zehir' olduğu belirtildi ve şöyle devam edildi: "Türkiye'de herkes, 1999'daki son devasa depremin, Erdoğan'ın 2022'deki seçim zaferinin yolunu nasıl açtığını hatırlıyor."

'SEÇİMLER İPTAL EDİLEBİLİR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Amerikan karşıtlığının sesi' olarak nitelendiği yazıda, yine Soylu'nun, kendisinin ve Erdoğan’ın suistimal ettiği ülkelerle yardım koordinasyonundan sorumlu olduğu belirtildi. Yazıda, şu ifadelere yer verildi: "Erdoğan'ın medyaya uyguladığı sansür ve devletin 'ağır elinin' kanun ve düzeni bozduğu herkese indirileceği tehdidi, seçimlerin iptal edilmesine veya sonuçların manipüle edilmesine yol açabilir."

'SORUMLULUĞU TANRININ İRADESİNE YÜKLEDİ'

"Erdoğan, felaketin sorumluluğunu hükümetin gevşek standartlarına değil tanrının iradesine yükledi" denilen haberde, "Pek çok Türk, [Erdoğan'ın] yine tanrının onayladığı seçim yenilgisini eşit derecede kabul edip etmeyeceğini merak ediyor" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)