İngiltere Başbakanı Johnson'a korona partisi cezası

İngiltere'de kapanma döneminde korona kısıtlamalarını delerek başbakanlık konutunda eğlencelere katıldığı ortaya çıkan İngiltere Başbakanı Boris Johnson para cezasına çaptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de korona virüsü salgını döneminde uygulanan kapanma tedbirlerine aykırı hareket ederek başbakanlık konutunda düzenlenen partilere katıldığı ortaya çıkan İngiltere Başbakanı Boris Johnson para cezası aldı.

Reuters'in haberine göre Başbakan Johnson'un ofisinden yapılan açıklamada, "Başbakan ve Maliye Bakanı Metropolitan Polis Teşkilatı'nın kendilerine para cezası vermeyi planladığı ile ilgili bilgilendirildiler" denildi. Açıklamada cezanın ayrıntıları konusunda ise henüz bilgi sahibi olunmadığı belirtildi.

'PARA CEZASINI ÖDEDİM'

Boris Johnson konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Para cezasını ödedim ve tam bir özür diliyorum" dedi.

Aldığı cezanın ardından görevi bırakıp bırakmayacağı sorusuna Johnson, "Sahip olduğum görevi sürdürmek ve ülkedeki sorunları çözmek istiyorum" yanıtını verdi.

'KURALLARA UYMA KONUSUNDA YETERSİZ KALDIM'

Johnson, partilere katılmasının kuralların ihlali olabileceğini düşünemediğini belirtti ve polis soruşturmasına tamamen saygı duyduğunu ifade etti. Başbakan Johnson, hükümetin halkı korumak için koyduğu kurallara uyma konusunda yetersiz kaldığı için birçok kişinin hissedeceği öfkeyi de anladığını dile getirdi.

EŞİNİN DE CEZA ALMASI BEKLENİYOR

"Partygate" skandalı olarak adlandırılan skandal nedeniyle polisin 50'den fazla kişiye para cezası verdiği bildirildi. Johnson'un eşi Carrie Johnson'un da para cezası alması bekleniyor.

İngiltere polisi, kapanma önlemlerinin uygulandığı 2020/21 döneminde başbakanlık konutunda düzenlenen çok sayıda parti ile ilgili soruşturma başlatmıştı. Johnson, söz konusu partilerden bir kısmına katıldığını kabul etmiş ve bu davranışından dolayı özür dilemişti. İstifa taleplerini reddeden Johnson, soruşturmanın sonucunu bekleyeceğini açıklamıştı. Muhalefet partileri, Johnson ile Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın yasaya aykırı davrandığı ve kamuoyuna yalan söylediği gerekçesiyle istifa etmesi gerektiğini savunmuştu. (HABER MERKEZİ)