İnek parasıyla Avrupa üçüncüsü oldu, yeni bir ineği oldu

Boksör Oğuzhan Türk, babasının sattığı ineğin parasıyla katıldığı turnuvada Avrupa üçüncüsü oldu. eski Türkiye Boks Federasyonu asbaşkanlarından Yılmaz İlkay Arın, yeni bir inek hediye etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 19 yaşındaki boksör Oğuzhan Türk Bulgaristan'ın Sofya kentinde geçen yıl düzenlenen Avrupa Gençler Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Bir yandan üniversite sınavına hazırlanırken, bir yandan da tutkusu olan boksta çalışmalarını sürdüren Türk, Türkiye Boks Federasyonu'nun bütçe ayırmadığı iddiasıyla yurt dışındaki şampiyonaya katılamayacağını öğrenince durumu babası Güngör Türk'e anlattı.

DHA'nın haberine göre Güngör Türk, ahırdaki ineğini satıp parasını federasyon hesabına yatırınca Oğuzhan Türk milli takım kafilesine girebildi. Türk, ilk kez çıktığı yurt dışında 86 kiloda şampiyonaya katıldı ve Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda, Avrupa üçüncüsü oldu.

Almanya'da yaşayan eski Türkiye Boks Federasyonu asbaşkanlarından Yılmaz İlkay Arın, Oğuzhan Türk'ün hikayesini duyunca Trabzon'a giderek milli boksörü ziyaret etti. Ziyarette sürpriz yapan Arın, satın aldığı yeni büyükbaşı aileye hediye etti.

Hayalinin, dünya şampiyonası ve olimpiyatlara katılmak olduğunu söyleyen Oğuzhan Türk, "Bundan sonraki şampiyonalarda daha iyi dereceler almak için daha çok çalışacağım. Önümüzdeki ay, Samsun'da büyükler şampiyonası var. Oradan da inşallah başarı elde ederim. Hayalim ve hedefim, dünya şampiyonasına katılırsam orada inşallah İstiklal Marşı'mızı okutmak. İnşallah altın madalyayı alıp, ülkemi Avrupa'da ve dünyada temsil ederim" dedi.

Baba Güngör Türk şunları söyledi: "Oğlumu Erzurum kampına göndermiştim. Seçmeleri kazandı. Çocuğum beni ağlayarak aradı, 'Seçmeleri kazandım, Avrupa'ya gideceğim' dedi. Sevindik, gururlandık. Oğlum bir gün sonra morali bozuk yine aradı, 'Oğlum ne oldu, sakatlandın mı?' diye sordum. Oğlum bana, 'Federasyon parası olmadığı için bizi Avrupa'ya gönderemiyor. Kendi imkanlarınızla gidin' dedi. Bende de o kadar nakit para yoktu. Oğluma, 'Sen üzülme, seni bir şekilde göndereceğim' dedim. İneğim vardı, onu satıp, verdikleri parayı banka hesabına yatırdım. Böylelikle çocuğumu Avrupa'ya gönderdim. Çocuğum Avrupa'da 3'üncü oldu. Gururlandık ama biraz buruk gurur oldu. O sıkıntıları yaşamasaydık, belki benim çocuğum 1'nci olacaktı. Oğlum dönüşte İstanbul'a geldi. Oradan buraya uçak biletini de ben almak zorunda kaldım. Sporcuya yardım etmedikten sonra bu federasyon niye var? Yılmaz bey, aradı; bu olaya çok üzüldüğünü ve bize inek hediye etmek istediğini söyledi. Ben de gerekirse yine inek satıp, çocuğumu Avrupa'ya gönderebileceğimi söyledim. Şu anda yine Avrupa seçmeleri var. Seçilse yine bir inek satıp, gönderirim. Bu sefer belki de Yılmaz beyin getirdiği ineği satacağım."

Yılmaz İlkay Arın ise şöyle konuştu: "Bu hikayeyi duymamız tabii ki üzücüydü. Şunu belirtmek isterim ki boksu yakından takip eden bir insan olarak federasyonumuzun yanlış uygulamalarından dolayı sporcuların ailelerinin kendi imkanları ile kredi çekerek, malını satarak sporcuyu Avrupa'ya yolluyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu durumlardan haberi olmadığından eminiz. Federasyonun Avrupa'ya hak kazanan sporcuları götürme bütçesi yeterlidir. İnşallah bir daha böyle durumlarla karşılaşmayız. (HABER MERKEZİ)