İndirim talimatı hayal kırıklığına neden oldu

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde indirimli satışların olduğunu duyan Diyarbakırlılar hayal kırıklığı yaşadı. Diyarbakırlılar markette ‘sözde’ indirimlerle karşılaştıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Semra Yansit

DİYARBAKIR - Tarım Kredi Kooperatifleri’nde indirimli fiyat uygulaması bugün başladı. Ancak Diyarbakır'daki tablo yüz güldürmedi. İndirimli ürünlerden almak üzere markete gelen Diyarbakırlılar, pahalılıktan şikayet etti.

Tarım Kredi marketlerinde indirime gidileceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Böylece piyasaları daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak” demiş ve indirimli ürünlerin bugün satışa sunulacağını duyurmuştu. Türkiye Tarım Kredi Kooperatiferi’nin internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada ise Erdoğan’ın talimatı ve enflasyonla mücadele kapsamında temel tüketim ve et ürünlerinde kapsamlı bir indirim kampanyası başlatılacağı belirtilmişti. 

‘KENDİ ÜRÜNLERİNDE BİLE İNDİRİM YAPMAMIŞLAR’

Alışveriş yapmak için gelen ancak hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Diyarbakırlı bir kadın sitemlerini şu sözlerle dile getirdi: “Diğer ürünler çok pahalıyken Tarım Kredi Kooperatifi kendi ürünlerine bile indirim getirmemiş. Dün gelip baktığımız ürün bugün de aynı fiyat. Birileri bizim aklımızla dalga geçiyor. Bir kilo beyaz küp şeker dün 22,50 TL iken bugün de aynı fiyata satılıyor. Sarı etiketlerin indirimde olduğu söyleniyor. Ancak domates salçası da indirim listesinde olmasına rağmen sarı etiket indirimi uygulanmamış."

‘ŞEKERE VE YAĞA KOTA GETİRİLDİ’

Gelen müşterilerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden yağ ve şekere satış kotası getirildi. Yağ almak isteyenler, “Değerli müşterilerimiz Ayçiçek yağı 1-2 litre 1 adet, 5 litre satışlarımız, 1 adetle sınırlıdır" yazısıyla karşılaştı.

Yaşlı bir Diyarbakırlı, zincir marketlerde daha ucuz ürün bulunabileceğini belirterek, “Yağlar zaten 150 lira iken, 147 lira yapılmış. Yapılan 2-3 liralık indirimler halka yüzde 30 diye yutturulmak isteniyor” diye konuştu.

‘HALKTA İNDİRİM VAR ALGISI YARATMAK İSTİYORLAR’

Özel bir hastanenin 5 çalışanı alışveriş yapmak için markete geldiklerini ancak elleri boş dönmek zorunda kaldıklarını belirtti. “Ürünler bedavaymış algısı yaratılmak isteniyor” diyen hastane çalışanları, şunları söyledi: “İnsanlar da kanıp indirime girmeyen ürünleri sanki ucuzmuş gibi almak istiyorlar. İndirim talimatı verildiği gün fiyatları artırdılar. Sonra da 'indirim var' deyip insanları kandırdılar. Dün aldığım yağ 135 lira iken bugün burada 147 lira. Her ürüne 2.5 lira indirim gelmiş. 24,90 olan şekeri 22,50 lira yapmışlar. Ancak bu fiyat birkaç gün önce geldiğimde de aynı fiyattı. Ürünlerde yüzde 10 bile indirim yapılmamış. Nerede yüzde 30 indirim?”

Temizlik ürünü almak için markete gelen iki kadın da ürünlerin fiyatlarında hiçbir değişiklik olmadığını ifade ederken, “Bu ürünler diğer marketlerde de 19,95 iken burada da fiyat aynı” deyip marketten eli boş ayrıldı.

EN ÇOK ALINAN ÜRÜNLER

Alışveriş listesinde en çok alınan ürünler makarna, soğan, patates, şeker ve yağ olarak göze çarptı. Fiyatlarda önemli bir indirim olmadığını görünce eve eli boş dönenlerin sayısı bir hayli fazla oldu.