İnce'den Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt: Ağabeyimdir, memnuniyetle görüşürüm

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Muharrem İnce'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İlk turda bitirmemiz lazım' çağrısına ilişkin "Memnuniyetle de görüşür, konuşurum" dediğini aktardı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Candaş Tolga Işık, Muharrem İnce'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İlk turda bitirmemiz lazım' çağrısına ilişkin "Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Memnuniyetle de görüşür, konuşurum" dediğini aktardı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV'de katıldığı canlı yayında "Seçim birinci turda biter. Vatandaş sandığa gidip kararını verir. Vatandaş değişimden yana. Bu kavganın son bulması gerekiyor. Siyaset kavga aracı değildir. Hiç kavganın olmadığını görecekler. AKP ve MHP muhalefeti dışlamış durumda. Bunun böyle olmayacağını görecekler" dedi, Memleket Partisi'ni ziyaret edeceğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu "Her partinin genel başkanına saygı duyarım. Taktir kendisine aittir. Kaybedecek zamanımız yok, 1 saati bile kaybetmek istemiyoruz. Hakarete karşıyım. Kim olursa olsun. Eleştirebilirsiniz ama hakaret olmaz. Siyasi partileri ziyaret ediyorum. Memleket Partisi'ni de ziyaret edeceğim" dedi. 

'İNCE'NİN SÖYLEDİKLERİNİN TAMAMI YANLIŞ DEĞİLDİR'

"Birinci turda bu işi alıp Türkiye'yi artık ikinci kez yormamak gerekiyor" diyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İkinci kez sandık, harcama, masraf, bunlara gerek yok, doğrusu budur. Siyaset eğer şikayet alanıysa, siyaset olmaktan çıkar. Şikayetin dışına çıkmak lazım. Kimin kusura kimin yanlışı var bunlar oturulur konuşulur. Bir şeyi geri getiremezsiniz. Herkes elinden geldiği kadar çaba harcadı. Ben gece 2'de metinler yazdım, çalıştım, çabaladım. Geçmişe dönük eleştiri üzerinden bugün bir şeyler ortaya koymayı makul bulmuyorum, olabilir. Sayın İnce'nin görüşü budur, haklı tarafları da olabilir. Söylediklerinin tamamı yanlış değildir, eksik, yanlış, kusurumuz olabilir."

'KEMAL BEY BENİM ABİMDİR'

Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi etiketleyerek yaptığı açıklamada "Az önce Muharrem İnce'yle konuştum. Kılıcdaroğlu'nun kendisine yaptığı "İlk turda bitirmemiz lazım" çağrısıyla ilgili "100 bin imzayı toplayayım önce Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum" dedi" diye yazdı. 

İNCE'DEN DÜZELTME

Candaş Tolga Işık, konuya ilişkin daha sonra yaptığı ikinci paylaşımında Muharrem İnce'nin kendisini aradığını söyledi. Paylaşım şöyle: "Muharrem İnce aradı tekrar açıklamasındaki "Onun sözünü dinlerim" ifadesini yanlış bir anlam çıkmaması adına "Görüşme teklifini kabul eder, orada söyleyeceği sözleri memnuniyetle dinlerim" şeklinde söylediğini iletti. Aynen aktarıyorum. Kamuoyunun bilgisine." 

(HABER MERKEZİ)