İmamoğlu'nun Erzurum mitingi davası: 'Taş değil kozalak attık'

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde uğradığı saldırıyla ilgili görülen davanın duruşmasında sanıklar ifadelerinde, taş değil kozalak attıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ERZURUM - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da katıldığı seçim mitinginde uğradığı taşlı saldırıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi. Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşması da yapıldı.

Savcılık, olaylarda yaralanan 5 mağdur için ek dava açtı. Dosyalar birleştirildi. Bu nedenle mahkeme, sanıkların ek savunmasını aldı. Sanıklar daha önceki savunmalarını tekrarladı.

'BİLİNÇLİ OLARAK MİTİNGE KATILMADIK'

Hakkında yaralamadan dolayı yeni dava açılan Sanık Furkan Kılıç, savunmasında şunları söyledi: "Olay günü 3 arkadaş Cumhuriyet Caddesi'nde geziyorduk. Onlar hakkında da dava açıldı. Biranda kendimizi olayların içinde bulduk. Bize doğru taşlar atıldı, küfürler edildi. Bu duruma sinirlenince biz de yerdeki kozalakları onlara attık. Biz taş ve slogan atmadık. Bilinçli olarak mitinge katılmadık. Gezme amaçlı oradan geçiyorduk. Herhangi birinin yönlendirmesiyle oraya gitmedik. Kimseye yaralama amaçlı birşey atmadık."

Müdafi avukatlarından Mustafa Aşık, Kılıç'a yanındaki diğer arkadaşlarının slogan attıklarını söylediğini aktardı ve burdaki çelişkiyi sordu. Sanık Kılıç, kendisinin taş veya slogan atmadığını belirterek savunmasını tekrarladı.

İMAMOĞLU'NUN AVUKATLARI EK RAPOR TALEP ETTİ

Üçüncü duruşmaya ancak yetiştirilen bilirkişi raporuna göre ise sanıkların ifadelerinde belirtikleri gibi "kozalak, akide şekeri, erik, çiçek" değil, kaldırım taşlarını sökerek attıkları ve küfür ettikleri tespit edildi.

Bilirkişinin hazırladığı rapor, adli emanette kayıtlı olaya ilişkin toplam 16 adet video kaydı ve 7 adet fotoğrafın incelenmesinden oluşuyor. Uzman bilirkişi tarafından hazırlanan 48 sayfalık raporda, görüntülerde bulunan şahısların, “Allahu Ekber” diye bağırarak, İmamoğlu'nun bulunduğu araca saldırdıklarının tespit edildiği belirtiliyor.

ynı raporda, bir kişinin attığı taşın ise İmamoğlu'nun bulunduğu otobüsün üzerine gelerek üzerine gelerek korumalar tarafından tutulan şemsiyeye çarparak yere düştüğünün belirlendiği de vurgulanıyor. Raporda, 'Muhtemel konuşma başlamadan önce atılan taşlar' isimli 41 saniyelik video kaydına ilişkin görüntülerde, bazı şahısların, alana kaldırım taşı attığının görüldüğü de ifade ediliyor.

İmamoğlu'nun avukatları hazırlanan bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu belirterek ek rapor hazırlanmasını talep etti. Raporda, taşların hangi grup tarafından atıldığının belirtilmediğinin altını çizen avukatlar, mahkemenin görevsizlik kararı vermesi talebini de tekrarladı.

DURUŞMA 29 NİSAN'A ERTELENDİ

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 29 Nisan tarihine erteledi.

Toplam 28 kişinin yargılandığı davada savcı, sanıklar hakkında 'silahla kasten ve basit yaralamaya teşebbüs' suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istiyor.

 

(HABER MERKEZİ)