'İmamoğlu'nu şikayet ettim' demişti: Ufuk Akçekaya kimdir?

İmamoğlu'nun türbe ziyaretini şikayet eden kişi olduğu iddiası doğru çıkmayan Ufuk Akçekaya daha önce AK Partili Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu tarafından yargıya şikayet edilmiş...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya, Fatih Sultan Mehmet türbesi ziyaretinde ellerini arkadan bağladığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu CİMER'e kendisinin şikayet ettiği iddiası ile gündeme geldi. İmamoğlu hakkında inceleme başlatılmasına neden olan şikayeti Akçekaya'nın yapmadığı ise CİMER Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Evren Başar tarafından açıklandı. Peki Başar'ın, "Bu kişinin CİMER kayıtlarında böylesi bir başvurusu söz konusu değildir" dediği Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya neden böyle bir iddia ile ortaya çıktı? Özellikle son dönemde hakkındaki iddilarla gündeme gelen Akçekaya hakkında medyaya yansıyan bilgiler bu konuda bazı ipuçları veriyor...

Elazığlı bir öğretmen olan Akçekaya aslında adı kamuoyuna ilk kez yansımadı. Farklı şehirlerde eğitim alanında açtığı kurumlarla tanınan Ufuk Akçekaya, 2018 yılının Ekim ayında Tokat'a geldi. Burada 'Beykent Okulları'nı kurdu ve kısa bir süre sonra da Tokatspor’un borçlarını üstlenerek kulübü dernek statüsünden çıkarıp anonim şirkete dönüştürdü.

Akçekaya'nın kulübün başına geçmesinin ardından, Mart 2019'da eski futbolcu Oktay Derelioğlu teknik direktörlüğe getirildi. Tokat'ta heyecan yaratan bu transferin ardından Akçekaya, Tokatlı milletvekillerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ı ziyaret edip forma hediye etti.

Akçekaya, Boğaziçi Üniversitesi’nin tartışılan Rektörü Melih Bulu’yu da ziyaret ederek 60 numaralı takım formasını verdi. Ancak Bulu Kırıkkaleliydi ve Tokat'la bilinen bir bağlantısı yoktu.

Akçekaya bu fotoğraflarını sosyal medyada sık sık paylaştı ve yerel basında da haberlere konu oldu.

Ancak korona virüsü salgını ile birlikte Ufuk Akçekaya’nın adı eğitim kurumlarındaki şikayetlerle gündeme geldi. Üsküdar Nazmi Arıkan Fen Bilimleri ve Libadiye Nazmi Arıkan Fen Bilimleri adıyla faaliyet gösteren ve bir süredir eğitim-öğretime devam etmeyen kurumun veli ve öğretmenleri, mağdur edildiklerini belirterek Akçekaya’yı Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyet etti. Öğretmenler maaşlarını, veliler ise salgın döneminde ödedikleri parayı geri alamadıklarını belirtiyordu.

'YA 3 MİLYON DOLAR VERİRSİNİZ YA DA...'

Bu sırada Tokatspor cephesinde de durum pek parlak gitmiyordu. Akçekaya'nın, Derelioğlu transferi ile ilgi toplayarak kulübü aldığı 2018-2019 sezonunda takımın küme düşüyordu. O sezon TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta küme düşmesi kesinleşen Tokatspor, Fatih Karagümrük ile yapacağı 34. hafta maçına çıkmadı. Kentte o dönem bu durumun Akçekaya’dan kaynaklandığı, Teknik Direktör Oktay Derelioğlu ile futbolculara maça çıkmama talimatı verdiği iddia edildi. Sonuçta takım deplasmana gitmedi. 2. Lig’de iken başkanı olduğu takımı 3 yıl içerisinde Süper Lig'e çıkaracağını söyleyen Akçekaya’nın takımı bu sezon mücadele ettiği 3. Lig 2. Grup'ta da 25 puan toplayabildi ve Amatör Lig'e düştü.

Akçekaya ise bu süreçte Tokat'ta takıma yaptığı harcamaların karşılanmasını istemeye başlamıştı. Son olarak Nisan ayında, sosyal medya hesabından canlı yayın yaptı ve AK Partili Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile bazı iş adamlarına seslendi. Bu yayında, “Ya bana 3 milyon dolar verirsiniz, ya sigara fabrikasının yerine ortak edersiniz ya altınızdaki arabayı verirsiniz ya da sizi sokağa çıkamaz ederim” diyen Akçekaya ayrıca kentte 14 yaşındaki bir çocuğa 25-30 kişinin cinsel saldırada bulunduğunu ve bunların ikisinin belediye başkan yardımcısı olduğunu ileri sürdü.

Ufuk Akçekaya’nın bu açıklamalarının ardından Belediye Başkanı Eroğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, “Cevap vermeye, muhatap almaya değmeyecek bir zatın, şahsıma, çalışma arkadaşlarıma ve sizin emanetiniz Tokat Belediyemize yönelik yapmış olduğu yalan, iftira, şantaj ve tehditlerle dolu açıklamalarına yönelik şikayetimizi Tokat Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış bulunuyoruz” dedi.

'HİÇBİR ŞEY VERMEDEN ALDI 3 MİLYON DOLAR İSTİYOR'

Tokat’ta gazetecilik yapan Kemal Vanlı, Sözcü gazetesinden İsmail Akduman'a Akçekaya ile ilgili açıklamalar yaptı. Akçekaya hakkında pek çok kez haber yaptığını belirten Vanlı şunları anlattı:

- Kente gelip Tokatspor’u almanın yanında bir de okul kiraladı. Okul ücretlerini tahsil etmesinin ardından, topladığı paraların üzerine yattı. Okuldaki öğretmenler ve diğer çalışanlara maaşlarını ödemedi. Okulda eğitim aksadı. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler mağdur oldu.

- Bunu sadece Tokat değil Edirne’de ve İstanbul’da da yaptı. Popüler isimlere forma hediye etmek gibi çeşitli bahanelerle görüntü vererek, bu görüntüleri daha sonra güven kazanma ve güç gösterisi olarak kullanıyor. Bunu Tokat’ta da uyguladı.

- Özellikle AKP’li siyasiler ile hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yakın olduğu algısı yaratmak için forma hediye etme bahanesi ile Bilal Erdoğan ile görüntü verdi.

- Hepsi yaklaşık 1 yıl içinde oldu. Tokat, Edirne ve İstanbul’da okullar kiralayıp öğretmen ve velileri mağdur eden, hakkında dolandırıcılıktan yüzlerce suç duyurusu olan birisine Tokatspor'u nasıl verdiniz diye birçok kez sordum ve uyardım.

- Sonunda bir ay kadar önce beni haklı çıkaran gelişmeler yaşandı. Tokat’taki iş insanları, bürokrat ve belediye başkanlarından sürekli para talep etmesinin ardından, istediklerini alamayınca, kentteki birçok ismi hedef alan tehdit, şantaj ve yer yer iftiralara varan açıklamalar yaptı.

- Herkes gerçek yüzünü gördü ama işte işten geçti.  Şimdi de İmamoğlu’nu ben şikayet ettim diyor. Bir sürü iddialar ortaya atıyor belgelerim var diyor ama hiç bir şey gösteremiyor.

- Belediye başkanı olayında da böyle oldu. Beş kuruş vermeden aldığı kulübü geri vermek için şimdi 3 milyon dolar istiyor. (HABER MERKEZİ)