İmamoğlu'nu eleştiren CHP Gençlik Kolları yöneticisinin istifası istendi

CHP Trabzon Gençlik Kolları yöneticisi Mete Duringa'nın, İmamoğlu ile Alçı'nın yan yana durmasını eleştirmesi üzerine Kılıçdaroğlu'ndan habersiz partiden istifasının istendiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Trabzon Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Mete Duringa, Ekrem İmamoğlu'nun Nagehan Alçı ile aynı fotoğrafta çıkmasını sosyal medyada paylaşması üzerine parti tarafından aranıp istifa etmesinin istendiğini açıkladı.

Duringa, İmamoğlu'nun tartışılan fotoğrafını paylaşıp "Bu fotoğrafa yapılan açıklama Ekrem İmamoğlu destekçilerini enayi yerine koymaktan başka bir şey değil. Nagehan Alçı gibi geçmişi karanlık şahısların size karşı söylemleriyle mücadele ederken hapsedilen insanlar var bu ülkede" diye tweet atmıştı.

Duringa başka bir tweette de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun'un "Nagehan Alçı o bölgede çok seviliyor" yorumu için "Murat Ongun Karadeniz halkından özür dilemeli" demişti.

'SİYASET BİR OYUN SAHNESİ'

Duringa, eleştirisini paylaştıktan birkaç saat sonra parti tarafından aranıp istifa etmesinin istendiğini açıkladı. Duringa "LALE DEVRİ" başlığıyla attığı tweet dizisinde "[...] bugün Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu’nun içerisinde oldukları fotoğraf karesi ve tavırlarıyla ilgili eleştirimin ardından mensubu olduğum örgüt tarafından aranarak, istifamın istenmesi-profilimde bulunan TİTLE’ı kaldırmam gerektiği söylemleri bana şunu gösterdi: siyaset bir oyun sahnesi. Bizlerin amacı ülkeyi kurtarmak. Birilerinin arkasına takılıp gitmek değil. Bundan dolayıdır ki, şahsım Mete Durinğa bugün CHP Trabzon Gençlik Kolları Yöneticiliği görevimden ve CHP üyeliğinden istifa ediyorum" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinden habersiz Duringa’nın istifasının istenmesine tepki gösterdiği ve Duringa'yı arayarak yeniden partiye dönmesini isteyeceği iddia edildi. (HABER MERKEZİ)