İmamoğlu'ndan 23 Nisan tören alanında tepki: Paran yoksa iste zavallı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki 23 Nisan töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'ya tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taksim’de düzenlenen törende organizasyonun özensiz yapıldığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, tören alanında sohbet ederken, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'yı kınadığını söyledi. İmamoğlu, "Paran yoksa valilikten iste, yoksa büyükşehirden iste. Zavallı" dedi. Aynı özensizliğin geçen yıl da olduğunu söyleyen İmamoğlu, "İstanbul'a yakışmıyor. Özensiz bir insan. Değerlerine sadık bir insan olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Törenin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile bir süre sohbet eden İmamoğlu, törenin özensiz yapıldığını belirtti. İmamoğlu “İstanbul Büyükşehir Belediyesi burada. Beyoğlu Belediyesi’yle çelenk koyma töreni yapıyorsun İl Milli Eğitim Müdürü. Paran yoksa valilikten iste, yoksa büyükşehirden iste. Zavallı. Sabahın köründe yapıyorsun, zaten sokağa çıkma yasağı var. Bari 10.00’da yap. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün faaliyeti değil ki… 23 Nisan’la ilgili birkaç cümle etsene. Milli egemenlikle ilgili, çocuklarla ilgili… Faaliyet raporu sundu sunucu bize ve gitti. Zavallılık yani, zavallılık" dedi.

'İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ KINIYORUM'

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun “Dostlar alışverişte görsün” karşılığını vermesi üzerine Ekrem İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zavallılık, zavallılık. Çok üzücü. Tamam kapanma var, kapanalım. Ama şu bayramı şurada Valilik kontrol etmeliydi, özenli düzenli yapmalıydı. Çelenk koyma kısmına bile katkı sunmuyorsun, biz devreye girmek zorunda kalıyoruz. Siyasi partileri anons ediyoruz falan. Yok hükmünde. Çok acı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü'nü kınıyorum. Çok hadsiz bir bayram çelenk koyma töreni yaptı."

KAVUNCU: KONGRELERİNİN YÜZDE 1’İ KADAR ÖZEN GÖSTERİLSEYDİ...

Buğra Kavuncu da AK Parti'nin pandemi döneminde yaptığı kongreleri hatırlatarak, “Kongrelerinin yüzde 1'i kadar özen gösterilseydi kontrol altında güzel bir şekilde kutlanırdı” dedi. Kaftancıoğlu da “Kongreden de ziyade 23 Nisan'ı kutluyoruz. 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda bir tane bile çocuk olmaması, 9'da gelip bir an önce yapıp 'dostlar alışverişte görsün' diye yaptılar. Yakışıyor mu İstanbul'a?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İMAMOĞLU: DEĞERLERİNE SADIK BİR İNSAN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

İBB Başkanı İmamoğlu ise “İstanbul'a yakışmıyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü bunu ilk defa da yapmıyor. Aynı özensizlik geçen sene de vardı. Bu sene de var. Özensiz bir insan olduğunu düşünüyorum. Değerlerine sadık bir insan olduğunu düşünmüyorum” dedi.

VALİLİKTEN YANIT: ÖZENSİZ VE YAKIŞIKSIZ

İmamoğlu'nun sözleriyle ilgili yazılı bir açıklama yapan İstanbul Valiliği ise, "Tüm yetkililer tarafından çelenk töreninin nasıl yapılacağının bilinmesine rağmen, tören sonrasında ilgili kamu görevlileri hakkında sarf edilen sözler, en hafif manada 'özensiz ve yakışıksız' bir dilin tezahürü olmuştur. 23 Nisan gibi, ulusumuzun birlik ve beraberliğini simgeleyen böylesine özel bir günde kullanılan üslubu ve sergilenen tavrı kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)