İmamoğlu'na Elazığ’da coşkulu karşılama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB tarafından Elazığ'da yaptırılacak okulun protokolünü imzalamak için Elazığ'a geldi. İmamoğlu "Elazığ’da da memleketimizin her yerinde de her şey çok güzel olacak" dedi.

Elazığlılar, İmamoğlu'na ilgi gösterdi.
Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ depremi sonrası yapımı için söz verdiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul projesinin protokolünü imzalamak ve bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla Elazığ’a geldi. 

EROL'DAN İMAMOĞLU'NA KASKET

Ekrem İmamoğlu’nu Elazığspor tesisleri önünde coşkulu bir kalabalık karşıladı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’a özgü olan 8 köşeli kasketi İmamoğlu’na takdim etti. Kendisini karşılamaya gelenlere selamlama konuşması yapan İmamoğlu, güzel ve hayırlı bir amaçla Elazığ’a geldiklerini kaydetti. İmamoğlu, "Kıymetli dostum Gürsel Erol vekilimizin tavsiyeleriyle yola çıktığımız ve güzel bir neticeyle olgunlaşan Elazığ'a, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin protokolünü imzalamaya geldik. Elazığ’da da memleketimizin her yerinde de her şey çok güzel olacak" dedi.

İMAMOĞLU ÇİFTİ HARPUT’U GEZDİ

İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu’yla birlikte Harput’u gezerek Elazığ Turizm ve Kültür Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Bulut’tan Harput’un tarihi hakkında bilgi aldı. Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, Ekrem İmamoğlu’na Elazığ’a özgü yiyecekler hediye etti. Ziyaretin ardından İmamoğlu, Sarahatun Camii’nde cuma namazını kıldı. İmamoğlu ardından Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde hayatını kaybeden özel harekât polisi Cihat Şahin’in Harput 15 Temmuz Polis Şehitliği’ndeki kabrini ziyaret etti. Şahin’in kabrini ziyaret ettikten sonra İmamoğlu, Elazığ merkeze bağlı Yıldızbağları Mahallesi’nde bulunan El-Cemevi’ni ziyaret etti. Cemevi önünde vatandaşlarla sohbet eden İmamoğlu, TÜGVA'ya göndermede bulunarak, "Bizi engellemeye çalışanları hiç umursamayın. Bir takım yanlış işler yaparak bizi sıkıntıya sokacaklarını zannediyorlar. Hiç sokamazlar. Yanlış yapan insanların arkasında bir avuç insan var. Ya da o bir avuç insanın içinde olduğu vakıf gibi yerler var. Bizim arkamızda millet var. Bunun için çok mutluyum ve yüzüm gülüyor. Ben hesap vereceğimiz halka bakıyorum. Bu yüzden çok umutluyum. Bu yüzden memleketimizin her yerinde her şey çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.

ÇAĞRIYI YAPAN AK PARTİLİLER KATILMADI             

Ekrem İmamoğlu, okul protokolünü Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesi içerisinde bulunan halı saha alanında imzaladı. AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un “CHP’liler de bir okul yapsın” çağrısı üzerine okul yapımı için harekete geçilmişti. İmza törenine AK Partili siyasilerden kimse katılmazken, bürokrasiden sadece İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk’ün yer aldı. “Elazığ’a yakışan çok nitelikli, kimlikli bir okul yapısını teslim edeceğiz” diyen İmamoğlu, “İstanbul’da da yapılarımıza içeriği ile birlikte bakmayı önemsiyoruz. O bakımdan biz binayı bitirdik, ‘Milli Eğitim Müdürümüz alın okulunuz, toparlayın’ demeyeceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber müfredatın, eğitim detaylarının gereği neyse laboratuvarından, kütüphanesine, spor salonuna kadar Elazığ’daki gençlerimize yakışan pırıl pırıl okulumuzu sadece gençlerimiz, çocuklarımız, gittikleri okulda çantalarını, kitaplarını alıp okula gidip sıralara oturmalarını sağlayacağız” dedi.

‘150 KREŞ 2022’DE TAMAMLANACAK’

“Türkiye Cumhuriyeti’nde bir çocuk iyi eğitim alamıyorsa, bir sıkıntı varsa hepimiz mesulüz” diyen İmamoğlu, “ ‘Ben ne yapabilirim?’ şeklinde süreci ele almalıyız. İstanbul’da kreş diye bir kavramı ortaya attık. Sene sonunda 60’ya yakın kreşimizin bitişini müjdelemek arzusundayız. 150 kreşi de hızlıca 2022’de tamamlamak arzusundayız. Biz bu çocuklara iyi bir kreş eğitim verirsek hayatı değiştirebileceğimizi iddia ediyoruz” diye konuştu.

24 Ocak 2020’de meydana gelen depremde kentte büyük çaplı yıkımlar oluşmuştu.