İmamoğlu'na çağrı: T4 tramvayı gece de çalışsın

Gece yarısı seferine son verilen T4 tramvay hattını kullananlar evlerine dönmekte büyük zorluk yaşıyor. Vatandaşlar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yeni bir düzenleme yapılması için çağrıda bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Topkapı Tramvay hattı gece saat 00.05’te son seferini yapıyor. Topkapı-Mescid-i Selam hattı, bir milyonu aşkın bir nüfusa hizmet ediyor. Hat boyunca 22 istasyonda yolcu bindirip indiriyor. Saatte 25 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip hatta gece yarısı seferler son bulduğu için geç saatte eve dönmek zorunda olan yüzlerce kişi mağdur oluyor. Vatandaşlar Edirnekapı durağında saatlerce beklemek zorunda kalıyor. 

Aynı yöne gidenler kendi aralarında anlaşarak taksiye binip ücretini ortaklaşa ödeyebiliyor. Ançak farklı güzergahlarda oturanlar ve özellikle de kadınlar yol arkadaşı bulmakta güçlük çekiyor. Evlerine geç dönmek zorunda kalan kadınlar durakta dolmuş bekliyor. Ama dolmuş seferleri de 01.00'de bittiği için taksiye binmek zorunda kalıyorlar.

İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu, 24 saat ulaşım hizmeti sözü verdi. Bu ulaşım T4 tramvay hattını da kapsıyordu. İmamoğlu seçildikten sonra sözünü tuttu ve 24 saat ulaşım hizmetini sağladı. Ancak T4 tramvay hattı bu hizmetin dışında tutuldu. Gerekçe olarak ise ray siteminden çıkan gürültü nedeniyle güzergaha yakın konutlarda oturan mahalle sakinlerini rahatsız etmemek gösterildi. 

Birçok kişi ise tramvayın gürültü çıkarmasının bahane olmadığını, en azından yarım saatte bir sefer konulabileceğini savunuyor.

‘HAYAT ARTIK 12’DE BİTMİYOR’

Cebeci’de oturan Murat Kır, “Çalışan insanlar var. Hayat artık 00.00'da bitmiyor. Tramvay seferinin gece yarısı bitmesi saçma. Mescid-i Selam’a kadar olması lazım. Arnavutköy’e kadar da otobüs seferleri koymaları gerekiyor. 7-24 çalışan insanlar var bu ilçelerde. Havaalanından, otogardan buraya gelenler var. Kafelerde, restoranlarda çalışıp geç saatlerde çıkanlar var. 3 vardiya diye bir sistem var. 3 vardiya çalışan binlerce insan var. Güvenlik görevlileri var. İnsanlar maaşın yarısını taksiye mi versinler? Bu yüzden 24 saat olması gerekiyor” diye konuştu. 

‘SIKINTI YAŞIYORUZ’

Rami’de oturan Muhammet Dahan, “Bu saatlerde evimize gitmeye çalıştığımızda sıkıntı yaşıyoruz. Araç bulamıyoruz. Zaten İstanbul’un trafiği malum… Biz farklı ilçelerden gelmeye çalıştığımızda zaten bir saatimiz yolda geçiyor. Geldiğimizde araçlar bitmiş oluyor. Aktarma da yapmamız gerekiyor. Ben Kabataş’tan tramvaya bindim, Topkapı’ya geçtim, saat 12’yi geçmişti. Tramvay seferi bitmişti. Şimdi ne yapabiliriz? Otobüs de bitmiş. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Biz bu konuda çok uğraştık” dedi. 

‘İNŞALLAH GENÇLERE YARDIMLARI DOKUNUR’

Ali Fuat Başgil’de oturan Sevda Sümer ise şunları söyledi: “Bu saatte işten dönüyorum. 25 yaşında genç bir kızım. Otobüsün ya da tramvayın olması bizim için tabii ki daha kolay. Şu an burada ya taksi bekliyoruz ya da münibüsün gelmesini bekliyoruz. Bu konuda en azından İBB’nin yardımcı olmasını istiyoruz. İnşallah gençlere yardımları dokunur. Her zaman bu durumu yaşıyorum. Görüyorsunuz bu saatlerde buradayım. Mecburen taksiye biniyorum.”

‘LÜTFEN MAĞDURİYETİMİZİ GİDERİN’

Bir barda çalışan üniversite öğrencisi Şeyma Taha, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu’na çağrı yaparak şunları dedi: “Ben üniversite öğrencisiyim. Pandemide zaten işsiz kaldık. Şimdi bir barda çalışıyorum ama biliyorsunuz, barlar geç saatlerde kapanıyor. Karadeniz Mahallesi'nde oturuyorum. Bunu her seferinde yaşıyorum. Buradaki erkekler bizden daha şanslı. Çünkü onlar hemen anlaşıp bir taksi tutuyorlar. Gittikleri yer 50-60 lira tutuyor. Bunu bölüşüyorlar. Kişi başı 15-20 lira ödüyor ama biz bunu yapamıyoruz. Burada fazla bekleyemiyoruz. Hemen bir taksiye binip gitmek zorunda kalıyoruz. Çoğu zaman yarım saat bir saat bekliyoruz. Lütfen buna bir çare bulsunlar. Madem tramvay ses çıkarıyor bari otobüs koysunlar. Gürültü bahane olmamalı. İsteseler yapabilirler.”