İmamoğlu: Umut ediyorum ki Kanal İstanbul'un yapılmasına engel olacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile varılan mutabakatın imza töreninde, "Umut ediyorum ki, Kanal İstanbul'un yapılmasına engel olacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında “Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakat İmza Töreni" gerçekleşti. Çevrimiçi gerçekleşen imza töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, EBRD ile gerçekleştirmeyi planladıkları ilk projenin, “İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü TÜYAP Metro Hattı Projesi” olarak belirlendiğini aktardı.

'KANAL İSTANBUL'A BİLİMSEL VERİLER IŞIĞINDA KARŞIYIZ'

İstanbul için depremin en önemli tehdit konularından biri olduğunu belirten İmamoğlu, “Buna dönük büyük bir kentsel dönüşüm, daha doğrusu insanların binalarını güçlendirecekleri projeleri hayata geçiriyoruz. Yenilenme konusunda büyük hamleler yapıyoruz İstanbul’da. Bunu iyi yönetmemiz lazım. Kentin yapı stokunu çok güçlendirmemiz lazım. Tarihi varlıkları korumamız lazım” diye konuştu.

İstanbul için bir diğer önemli tehdidin de Kanal İstanbul Projesi olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Hem yaşamsal hem çevresel ve de aynı zamanda bence geleceğini, su politikaları açısından her konuda çok ciddi tehdit eden, merkezi hükümetin projesi olan Kanal İstanbul’la mücadele ediyoruz. Buna, bütün bilimsel verilerin ışığında karşıyız. Umut ediyorum ki, bunun yapılmasına engel olacağız. Şu ana kadar bir durağan süreç oluşturulmasında, bizim toplumu bilgilendirmemizin de etkin olduğunu görüyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve Basso arasında mutabakat metni imzalandı. “Yeşil İstanbul yolunda yol yürürken, kıymetli bir iş birliğine imza attığımızı müjdelemekten, bütün İstanbul’a bu müjdeyi vermekten büyük mutluluk duyuyorum” diyen İmamoğlu, “İBB olarak, EBRD ile değerli bir sözleşme, bir anlaşma imzaladık. Kardeş kentlerimiz, İzmir ve Ankara’nın ardından, yeşil şehirler kentsel sürdürülebilirlik programına 47’nci üye olarak katılmak, bizim için de inanıyorum ki yine bu toplum için de çok önemli bir katılım” şeklinde konuştu.