İmamoğlu: Teşekkür etmenin ayıplandığını ilk kez görüyorum

Ekrem İmamoğlu, kendisine teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı’na partisinden tepki geldiğini belirterek, "Teşekkür etmenin ayıplandığını ben ilk kez son yıllarda görür oldum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "150 Günde 150 Proje" açılışına 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’da yapımı tamamlanan Mimar Sinan Meydanı ve Zemin Altı Otoparkı’nı hizmete açtı. Ortak süreç yürüttükleri Üsküdar Belediyesi’ne teşekkür eden İmamoğlu, “Sayın Üsküdar Belediye Başkanı Üsküdar'daki bir İSKİ açılışında bana teşekkür etti. Memnun oldum. Ben de ona teşekkür ettim. Ama mensubu bulunduğu siyasi partiden ve onun yakın ekiplerinden kendilerine tepki geldi. Burası bir partinin projesi değil. Bir partiye, bir belediye başkanına ya da bir şahsa ait bir proje değil. Minnet duymak kadar güzel bir şey yok. Teşekkür etmenin ayıplandığını ben ilk kez son yıllarda görür oldum. Örneğin, Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etmek birileri için ayıp olabiliyor" dedi.

İmamoğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Bu projeyi Üsküdar Belediyesi'yle iş birliği halinde yürüttük. Üsküdar Belediyesi'yle beraber çalıştık, beraber konuştuk, masalar kurduk, geçmişe dair mülkiyet sorunlarını ele aldık. Aradaki uzlaşmazlıkları giderdik. Günün sonunda Üsküdar Belediyesi'ne ait bir çarşıda belli oranda paylaşılan, belli oranda Üsküdar Belediyesi'ne bırakılan bir çarşıyla beraber otopark kısmında belediyemizin de hizmet vereceği belediyemize ait birimler ve Üsküdar Belediyesi'ne ait birimler olacak. Meydan ve otoparkın kullanımı da Büyükşehir Belediyemizin kurum ve kuruluşları tarafından yönetilecek ve bakımları sürecek. Uzlaşarak sonuca vardık. Bugün açılış yapıyoruz. Teşekkür etme zamanı. Ben başlangıcından bugüne emeği geçen kim var ise hepsinden Allah razı olsun. Hepsine yürekten teşekkür ediyoruz."

İSKİ’nin Beylerbeyi’nden Boğaz’a atık su girişini önlemek için yapımını tamamladığı İstavroz Atık Su Tüneli’nin açılışından sonra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e gelen tepkileri anımsatan Ekrem İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Teşekkür etmenin ayıplandığını ben ilk kez son yıllarda görür oldum. Kime ettiğinizle ayıplanıyor. Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etmek birileri için ayıp olabiliyor. 'Gönülden teşekkür ederiz.' Ben bunu başka açılışlarda da söyledim. Burada da söyleyeceğim. Bir açılışta Sayın Üsküdar Belediye Başkanı Üsküdar'daki bir İSKİ açılışında bana teşekkür etti. Memnun oldum. Ben de ona teşekkür ettim. Muhtemelen o da memnun olmuştur. Ama mensubu bulunduğu siyasi partiden ve onun yakın ekiplerinden kendilerine tepki geldi. Ne kadar tepki gelirse gelsin hem Üsküdar halkı hem İstanbul hem de milletimiz bu tür dayanışmalara ve bu tür paylaşımlara teşekkür eder, hoşnut kalır, mutlu olur. Her iki tarafı da açıkçası alkışlar. Umarım bu sayın belediye başkanımız o gösterilen tepkilere aynı şekilde benim düşündüğüm biçimde tepki göstermiştir. Birbirimize teşekkür etmeye burası dahil umarım devam ederiz. Ben buradan kendisine sesli olarak teşekkür ediyorum. O da bir şekilde bize teşekkür eder diye de umut ediyorum. Burası bir partinin projesi değil. Bir partiye, bir belediye başkanına ya da bir şahsa ait bir proje değil. Burası İstanbul halkının. Üsküdar Belediyesi'yle beraber çalıştık, beraber konuştuk. Bugün açılış yapıyoruz. Teşekkür etme zamanı. Başlangıcından bugüne emeği geçen kim var ise hepsinden Allah razı olsun. Hepsine yürekten teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız da burada olsaydı gelemedi, katılamadı. Umarım bir akşam burada beraber yürürüz. Ve emeği geçenlere beraber ses verir, teşekkür ederiz. Minnet duymak kadar güzel bir şey yok. Teşekkür etmenin ayıplandığını ben ilk kez son yıllarda görür oldum. Örneğin Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etmek birileri için ayıp olabiliyor.

HAREM’DEN ÜSKÜDAR'A NOSTALJİK TRAMVAY GELİYOR: Mimar Sinan Meydanı’nı, yeşil alanı en üst seviyede tutan bir tasarımla ele aldık. İstanbulluları beton görünümünden uzak bir meydan bekliyor. Üsküdar, İstanbul için de önemli buluşma noktalarından birisi haline gelecek. Üsküdar'ın işgal edilmiş ya da bir şekilde vatandaşın kullanması gerekirken kişisel kullanımlar seçimiyle kapatılmış birtakım alanlarını tekrar vatandaşlarımıza kazandırmak için yoğun bir mücadele içerisindeyiz. Bundan vazgeçmeyeceğiz. O nadide eserlerin çevresinde camilerimizin ya da diğer eserlerimizin çevresindeki düzenlemeden asla vazgeçmeyeceğiz. Biliyoruz ki milletin malı, millete aittir. Özenli çalışmalarımız sürüyor. Bir kısım Koruma Kurulu süreçleri devam etse de hızlıca Salacak’ın düzenlenmesine de başlayacağız. Arkadaşlarım bu sonbaharda oraya bazı kurulu ilgilendiren hususlar olsa da önümüzün açık olduğu kısmından işimize başlayacağız. Salacak'tan geçecek olan Harem’den Üsküdar'a doğru insanlarımızı taşıyacak olan nostaljik tramvayımızın da hem tasarımını bitirdik hem de imalatına başladık.

KURULLARA PROJE YOLLADIĞIMIZDA MERCEKLE BAKIYORLAR: Şehrin tarihi alanlarında özenli ve güzel işlere devam edeceğiz. Mimar Sinan Meydanı olmasından dolayı çok beğendiğim ve biraz koruma kurulunda uzamış anladığım kadarıyla süreçler. Biz bazı kurullara proje yolladığımızda mercekle bakıyorlar. Bakıyorlar derken gördüklerini de görmezden geliyorlar. Böyle enteresan bir süreç uzayıp gidiyor. Taksim Meydanı'nda buna benzer sorunlar yaşadık. Gezi Parkı'na el konulmaya kalkıldı. Mimar Sinan'ı daha iyi tanıyacağımız, çocuklarımızın, gençlerimizin Mimar Sinan'ın bu coğrafyada hangi eserleri bıraktığını görüp hissedebileceğimiz bir anıtı da hazırlıyoruz. Yakın zamanda buraya konulmasını rica ediyorum, diliyorum ve istiyorum. Kuruldan da bu işin bir an önce çıkmasını diliyorum."

‘VALİDEBAĞ’DA SÜRECİ TAKİP EDİYORUM’

Mimar Sinan Meydanı’nın açılış törenine katılan bazı vatandaşların Validebağ’la ilgili çağrıları üzerine İmamoğlu, “Süreci ben de takip ediyorum. Arkadaşlarım da inceliyor. Gerektiğinde Üsküdar Belediyesi'yle de bu anlamda irtibat kurarak sonucun olgun bir zemine bağlanmasını da istiyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)