İmamoğlu öne geçti, AK Parti TRT’yi kararttı, veri akışını durdurdu

AK Parti İstanbul İl Binası önünde kurulan dev ekran, İmamoğlu’nun seçimi önde götürmesinin ardından karartıldı.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da sandıklardan gelen oy oranlarının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binası önünde kurulan sahnedeki ekranda veri akışı sağlanıyordu. TRT’nin de açık olduğu ekran, Ekrem İmamoğlu’nun seçimi önde götürmesinin ardından karartıldı.

Bugün Türkiye genelinde saat 07.00’da başlayan yerel seçim oylaması saat 17.00’da sonlandı. İstanbul AK Parti İl Başkanlığı binasında da hazırlıklar yapıldı. Seçimi kazanması halinde Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyordu.

 İl binası önünde açıklamanın yapılması için büyük bir sahne kuruldu. Sahnenin iki tarafında dev ekranlar asıldı. Seçim sonuçlarının gelmesinin ardından kurulan dev ekranda veriler paylaşılmaya başlandı. TRT’nin de açık olduğu ekranda seçim sonuçları takip ediliyordu.

Açılan sandıkların ardından CHP Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önde olması AK Parti il binasında büyük bir motivasyon düşüklüğüne neden oldu.

Bunun üzerine kurulan dev ekrandaki veriler ve TRT karartıldı. Merakla ekranı izleyenler de il binasını terk etti.

Bugün sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi il başkanlığında takip edeceği belirtilmişti. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Akreditasyonu uygulandı. Seçimi İmamoğlu’nun önde götürmesinin ardından Erdoğan’ın da il başkanlığına gelmeyeceği öğrenildi.

(HABER MERKEZİ)