İmamoğlu: Kanal İstanbul şantiyesinden gönderilen bir drone açıklamada beni çekti

Kanal İstanbul şantiyesinden gönderilen bir drone'un açıklamada kendisini görüntülediğini söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, “Ya zaten naklen veriyoruz bizi çekmenize gerek yok” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Kanal İstanbul için 26 Haziran'da yapılacak temel atma töreninin kanal projesiyle ilgili olmadığını söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Temel atma töreni kesinlikle Kanal İstanbul'la ilgili bir temel atma değildir, net. Üçüncü köprüye dayalı olarak çevre yollar ve bağlantı yolları yapılıyor. 26'sında yapılacak işin adını da size aynen okuyorum: Kuzey Marmara Otoyolu 8. kısım Nakkaş-Başakşehir etabı. Bu, ihalenin başlığı” diye konuştu.

Kanal İstanbul için kurulan şantiyenin, Sazlıdere Barajı'nda İSKİ'nin yetki alanındaki araziye kurulduğunu belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“Gece yarısı giriş yapılıyor, yanlışlıkla mı bilerek mi, İSKİ sahasına şantiye kuruluyor gece yarısı. Ve bizim İSKİ kurumunun haberi yok. Ya bu nedir kardeşim? Yazı yazıyorlar cevap yok. Sonra arkadaşlar bunları haliyle, İSKİ'nin göbeğine kurulmuş şantiyeyi oradan kaldırıyorlar, İSKİ sınırlarının dışına kaldırıyorlar. Sonra geliyor, gece saat 03.30'da askerler nöbet tutmaya başlıyor. Akıl tutulması diyorum ya. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi devlet, İSKİ devlet, Ulaştırma Bakanlığı devlet yani akıl tutulması.”

Bugün Sazlıdere Barajı'nda yaptığı basın açıklamasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ait bir drone'un kendisini görüntülediğini aktaran İmamoğlu şöyle devam etti:

“Bugün komik bir olay yaşandı. Ben bilmiyordum basın toplantısı yapıyordum. Bir baktım yukarıda bir tane drone, ben de bizimkiler çekiyor zannedince üstüme biraz çeki düzen verdim yakışıklı çeksinler diye. Meğerse Ulaştırma Bakanlığı tarafından şantiyeden bir drone gelmiş beni çekiyor. Akıl niye tutulmuş biliyor musunuz, ya zaten naklen veriyoruz bizi çekmenize gerek yok. Bu gülünecek bir durum değil. Ben gülerek anlatıyorum ki vatandaşımızın ruhuna su serpelim.” (HABER MERKEZİ)