İmamoğlu: İstanbul'un altyapısına tarihinde olmadığı kadar yatırım yaptık

Samatya Yağmur Suyu Tüneli töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'un altyapısına tarihinde olmadığı kadar yatırım yaptık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İSKİ Samatya Yağmur Suyu Tüneli TBM indirme töreninde açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Yer altına yapılan ne kadar önemi olduğunu yapılırken hissetmiyorsunuz. Hayata geçtiğinde hayat kolaylaştığında farkına varabiliyorsunuz. Yer altında İSKİ'nin yaptığı yatırımlar çok önemli.

TBM, 2019'dan bu yana yaptığımız hizmetlerle ilgili bir simge. Arı gibi yer altında çalıştık. Kimi yerde metro, kimi yerde altyapı çalışmaları, içme suyu, isale hatları yüzlerce, binlerce kilometre hizmeti gerçekleştirmenin onurunu yaşıyorum.

'YER ALTINDA VIZIR VIZIR ÇALIŞIYORUZ'

4,5 yıldır İstanbul'un altında vızır vızır çalışıyoruz. İstanbul'un altyapı sorunlarını ele alma bilincimiz durumu idare etmekle şehri idare etmek arasında farkı ortaya koyuyor. Bizden önce durumu idare eden bir anlayış olduğu eksikliklerle daha da netleşti. Biraz yer üstünde çalışarak göz boyamak daha kolay oluyor ama bizim anlayışımız böyle değil. Bulunduğumuz dönem en ahlaklı biçimde hizmet etmenin önemli olduğunu biliyoruz. Durumu idare etmedik, göz boyamadık, yapılamayacak işleri de anlattık. Engellemelere rağmen nasıl işler başardığımızı anlattık. Yıllarca bu eşsiz kentin denizine kanalizasyon akarken seyrettiler. Marmara Denizi'nin onlarca noktasından atık suyun denize akışını izlediler. TBM makinası yeni icat olmadı. şimdiye kadar önceleselerdi biterdi. Büyük can ve mal kayıplarını onlar izlerken biz önceledik. 

'SEL VE SU BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇTİK'

130 noktada sel ve su baskınlarının önüne geçtik. İller Bankası üzerinden Küçükçekmece Belediyesi sınırlarında bulunan bir kısım sel basınlarının yaşandığı eski bir dere yatağı üzerine yapılan alanda acil bir tünel çalışması için karar verdik. Hatta hızımızı artırmak adına İller Bankasında oluşmuş bir alacak kaynağı üzerinden plan yaptık. O bölgenin sanayicileri 'Bakana gittik, bakan yardımcısına gittik, kuruma gittik, onu yaptık bunu yaptık. Sonuçta veremeyiz dediler' diye anlattı. 

'GÖKYÜZÜNDEN YENİ BİR İSTANBUL GELMİŞ GİBİ KONUŞUYORLAR'

Ama biz ihalemizi bitiriyoruz ve işimize bakıyoruz. Su baskınını da Küçükçekmece'nin tarihinden sileceğiz. Gökyüzünden yeni bir İstanbul gelmiş gibi konuşuyorlar. İyi bir projeleri varsa bakarız, inceleriz. Biz vaat setlerini bile değiştirdik. Kamuya yatırım anlayışını da değiştireceğiz. 

'İSTANBUL'UN 130 NOKTASINDA SU BASKINI TEHLİKESİ ORTADAN KALKTI'

İstanbul'un 130 noktasında sel ve su baskınını ortadan kaldırmanın gurunu yaşıyorum. 3-3,5 sende bu değişebiliyor bu akılla. 15-20 senede bu şehir neler kaybetti.

'KANAL İSTANBUL'U UNUTTULAR'

 İstanbul su toplama havzalarıyla suyunu kazanan nadir şehirlerden biri. Kanal İstanbul dediler şimdi onu unuttular. Az mı bağırdınız Mecliste, sizi gidi sizi... 

Vatan Caddesi'nin bir dere olduğunu kimse bilmiyor, orası Likos Deresi. Tarihi Yarım Adadaki su toplama sorununu çözdük. Tarihi Yarımadadaki su baskınlarını tarihe gömeceğiz.

'İSTANBUL'UN ALTYAPISINA TARİHİNDE OLMADIĞI KADAR YATIRIM YAPTIK' 

Çılgın projeler değil, bir canı bile kurtaran her projeyi çılgın proje olarak kabul ediyoruz. Bunun için altyapı projeleri hayati önemdedir. Gördüğünüz projelerin yanında İstanbul'un altyapısına tarihinde hiç olmadığı kadar yatırım yapıyoruz.

Bu şehri israftan kurtardık, kasaya bereket getirdik. Onlar kötü yönettikleri ekonomiyle yarattıkları enflasyonla milletin cebindeki parayı yok ederken biz biraz olsun nefes almanıza yardımcı olacak işler yaptık. 

İstanbul'da adalet ve bereket daim olsun. Tam yol ileri. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ekrem imamoğlu ibb