İmamoğlu: Genel seçimde bu millet onları hıçkıra hıçkıra ağlatacak

Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davaya ilişkin konuştu. İmamoğlu, duruşma öncesi adliye önünde kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davanın ertelenmesiyle ilgili Saraçhane'deki makamında açıklama yaptı. İmamoğlu, "Dikkatleri dağıtmak istiyorlar. Seçmen kayıplarını durdurmak istiyorlar. Bunu mahkemeler çabasıyla yapmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

'TOPLUMU GERMEK İSTİYORLAR'

İmamoğlu, “Sanık olarak yargılandığım bir duruşma yapıldı. Bu talihsizlik bizi üzmüştür. Muhalefeti susturmak için yargıyı silah gibi kullanma geleceği oluşmuştur. Gezi davasında ceza verilenler arasında yol arkadaşlarım var. Değerli il başkanımız Canan Kaftancıoğlu başkanımızın davası yarın görülecek. Bütün bunların sebebi toplumu germek istiyorlar. Bu yaptıkları ve yapılanları mevcuttaki siyasi kadroları bile anlamakta güçlük çekiyor. Dikkatleri dağıtmak istiyorlar. Seçmen kayıplarını durdurmak istiyorlar. Bunu mahkemeler çabasıyla yapmak istiyorlar. Bu milletimizin en önemli bir arada oluşunu var eden adalet duygusunu üzerinden yapılıyor. Sanki her yol mübah gibi hareket ediyorlar. İçişleri bakanı bana ahmak demesine yanıt verdim. Bunu siyasi kavram üzerinde yanıt verdim. Bunu da sözlerini kendisine iade ediyorum dedim. YSK üyelerine hakaret ettim iddiasıyla açıldı. Biz de toplumu temsil eden insanlar olarak vatandaşı savunarak bu sözleri iade ediyoruz. Sözünü iade ediyorum ve söze bakarım söz mü diye adama bakarım adam mı diye bunu dedim. Tabi görüyoruz ki Türkiye’de hukuk herkese eşit değil. Ama birilerine her türlü hakaret küfür serbest. Kaos yaratma çabasındalar. Topluma korku salma çabası içerisindeler. Kendisine karşı olan insanları bertaraf etme çabası içerisindeler. Bu halk çok zeki. Kışkırtmalara, sokağa çıkarmalarına karşı kardeşçe sandıkla gidecekler. Adaleti kendi eliyle sandıkta tesis edecekler. O bir avuç insana sade vatandaşlar olduklarını onların da birer vatandaş olduklarını gösterecek” dedi.

'SEÇİM AKŞAMI RAKİBİMLE GÖRÜŞEN KİŞİYDİ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesini kaybedildiği gece ağladığını söylemişti. Soylu’nun açıklamasını hatırlatan İmamoğlu, “Seçim akşamı bile görevini ihmal edip rakibimle görüşen kişiydi. İstanbul’un bazı ilçelerinde elinden geleni ardına koymamış birisiydi. Hüngür hüngür ağladım dedi. Bu kadar hırslı sinirli ve aynı zamanda sulu göz biri. Niye hüngür hüngür ağladın? Neyi kaybettin? Onlar buranın kendi malı mülkü olduğu duygusuna kapıldılar. Böyle bir hülyadalar. Böyle bir rüyaysalar. Bu rüyadan uyansınlar. Genel seçimde bu millet onları hıçkıra hıçkıra ağlatacak” ifadelerini kullandı.

 "YSK ve Yargıyı istismar etmeyi bıraksınlar” diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Rahat bırakın. Sizlerin de hukuka ihtiyaç duyacağınızı altını çizmek isterim. Kesinlikle vazgeçmeyeceğiz. Yapılan bu hamleler bizim inancımızı artırıyor. Sizin gerçek yüzünüzü daha çok ortaya çıkarıyor. Etik kuralları olan bir mücadele isteriz. Ama siz bunu istemiyorsunuz.” (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler Ekrem İmamoğlu YSK