İmamoğlu: Geldiğimizde İBB'nin kasasında para yoktu

Göreve geldiğinde kasada para olmadığını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu bankasının da 700 milyon liralık kredi kullanım hakları olmasına rağmen 1 milyonunu bile kullandırmadığını anlattı. İmamoğlu "Duran şantiyelerin başlaması için yurt dışından kredi bulduk" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçildiği günden bugüne kadar yaşanan mali sorunlar ve engellemeleri anlattı.

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci'nin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Seçildiğimizde maaşları ödememiz gerekiyordu, İBB’nin kasasında para yoktu. Kamu bankası 700 milyon liralık kredi kullanım hakkı olan İBB’nin 1 milyonunu bile kullandırtmadı. Kamu bize kredi vermedi, duran şantiyelerin başlaması için yurt dışından kredi bulduk.  Yılda 20 km raylı sistem hedefimiz var" dedi.

'12 METRO PROJESİNDEN SADECE İKİSİ İŞLİYORDU'

Göreve geldiğinde teslim aldıkları metro hatlarının durmuş vaziyette olduğunu söyleyen İmamoğlu, "İhalesi yapılmış Mahmutbey-Esenyurt hattının projesi bile yok aslında. Göreve geldiğimizde 12 metro projesi vardı. Bunlardan sadece ikisi işliyordu. Üstünden o kadar zaman geçmesine rağmen daha çivi çakılmamış projeler var. Bunların bir kısmını durdurduk. Başlayanlara devam ettik. Her şey zamanında olsaydı ne olurdu? Şantiyelerin durması, ardından başlamasının maliyeti 10.9 milyar lira. Kamu bize kredi vermedi yurtdışından duran şantiyelerin başlaması için kredi bulduk. Şantiyelerin durması ardından başlaması artısı ve eksisiyle maliyeti bizim detaylı hesaplamalarımıza göre yaklaşık 11 milyar lira. Her yere metro diye 2017’de tanıtımı yapılan birçok metro hattı inşaatı çalışmıyor" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler imamoğlu ibb metro