İmamoğlu: Cumhur İttifakı İSKİ'ye zulüm çektiriyor, en ucuz su İstanbul'da

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cumhur İttifakı öyle bir zulüm çektiriyor ki İSKİ'ye, şu anda İstanbul'daki su hizmeti Türkiye'nin en ucuz su hizmeti haline geldi" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pendik’te atıksu, yağmur suyu hattı ve dere ıslahı projeleri açılış töreninde konuştu.

İmamoğlu, "İSKİ ile ilgili 3 yıldır İstanbul'daki muhalefet, seçimde Türkiye'de de muhalefet olacak olan anlayış yani Cumhur ittifakı öyle bir zulüm çektiriyor ki İSKİ'ye şu anda İstanbul'daki su hizmeti Türkiye'nin en ucuz su hizmeti haline geldi" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, İSKİ’nin 1 milyar 600 milyon liralık yatırımının Pendik'te devam ettiğini belirterek, 220 bin İstanbullu'nun derdine çare olduklarını söyledi.

İmamoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“İSKİ’nin işlerinin asla aksamaması gerekiyor. İSKİ ile ilgili 3 yıldır İstanbul'daki muhalefet, seçimde Türkiye'de de muhalefet olacak olan anlayış yani Cumhur ittifakı öyle bir zulüm çektiriyor ki İSKİ'ye şu anda İstanbul'daki su hizmeti Türkiye'nin en ucuz su hizmeti haline geldi. Tabii ki bu yoksun zamanlarında insanların sıkıntılı hallerinde onlara böyle bir katkı sunmayı elbette isteriz ama İstanbul'un devam etmesi gereken, yapılması gereken hizmetleri var. Biz zaten gelir gelmez indirim yapmış ve su faturaları ile ilgili yüzde 40'ı aşan oranda su faturalarının yükünü hafifletmiştik. Ancak o günden sonra Türkiye'nin artan maliyetler üzerinden kendisini koruması gereken bir kurumuz İSKİ’ye ne yaptı bugünün muhalefeti, meclisteki çoğunluğunu kullanarak TEFE ve TÜFE oranları üzerinden her ay kendiliğinden yapılan zammı iptal ettiler. Bugünün İstanbul'daki muhalefeti ne yazık ki bunu Meclis'teki çoğunluğunu kullanarak iptal etti. Zam almamız gereken süreçlerde bize zam vermediler.” (HABER MERKEZİ)