İmamoğlu: Bu fotoğrafı İSKİ çekti, bazı işgüzarlar yapıyor

İBB'nin çalışmalarının engellendiği fotoğrafları İSKİ ekipleri çekti. Çimentolu suların yağmur suyu kanallarına bırakıldığına dair fotoğrafı paylaşan İmamoğlu, "Yapmayın" diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul için sağanak yağış beklendiğini açıklayarak, sel ve taşkına karşı uyarılarda bulundu. Bugün beklenen yağış öncesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'dan bilgilendirmelerde bulundu. İmamoğlu, "Yoğun yağış beklentisiyle geçirdiğimiz dün ve bugünde çok aksi bir durum yaşamadık bu sevindirici ama teyakkuzdayız" dedi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekipleri Silivri'de çalışmalarını sürdürdüğü sırada çekilen fotoğraf gündem oldu. İmamoğlu'nun 'işgüzarlar' olarak tanımladığı kişilerin çimentolu suları, yağmur suyu kanallarına bıraktığı görüldü.

İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Bu fotoğrafı İSKİ ekiplerimiz Silivri'de çekti. Bazı işgüzarlar beton mikserlerinin temizliğini yapıyor, çimentolu suları yağmur suyu kanallarına bırakıyor, sonra beton donuyor, kanal tıkanıyor, evleri ve işyerlerini su basıyor. Yapmayın."

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İmamoğlu, AKOM'daki konuşmasında şunları söylemişti:

"Şu an itibarıyla yağışın Kocaeli ve Sakarya hattında daha etkili olacağı öngörüsü var. Saat 15.00'e kadar İstanbul'da bu illerin arasında ancak Pendik, Tuzla, Maltepe ve Şile'de daha etkili olacağını öngörüyoruz. Yine de bu günü kontrollü bir şekilde geçireceğiz. Arkadaşlarımızın tamamı sahada. Burada yöneticilerimiz var.

İddiayla ifade etmeliyim ki biz 2.5 yıldır İstanbul'da hem İSKİ hem altyapı ve yol bakım, fen işleri gibi birimlerimizle beraber İstanbul'un altyapı ile ilgili ciddi bir sorun kısmını çözmüşüz diyebilirim ama yatırımlarımız devam ediyor.

Sağanak yağışların, anlık düşüşlerin olduğu noktalarda yaptığınız yatırım ya da oradaki alt yapının iyi olması buna tam yeterli olamayabiliyor. Bu manada sahada binlerce otobüsümüz hizmet ediyor. İETT üzerinden de anlık yağışın düştüğü noktalara müdahale konusunda bütün şoförlerimiz talimatlı. Ekiplerimiz hızlıca müdahale edip vatandaşlarımızın konforunu bozacak hatta daha ileri seviyeye gidecek bir takım olumsuzlukları anında giderme noktasında da tedbir almak gayreti içerisindeyiz. Benzer şeyi muhtarlıklarımız üzerinde de yürütmekteyiz.

Yoğun yağış beklentisiyle geçirdiğimiz dün ve bugünde çok aksi bir durum yaşamadık bu sevindirici ama teyakkuzdayız.

Büyük hassasiyet gerektiriyor. Bazı vatandaşlarımızın, bazı araçların, bazı atıkların bu kanallara bırakıldığını tespit ediyoruz, cezalar yazıyoruz. Bu cezalar birkaç türlü de olabiliyor. Ceza ile bunu gidermek mümkün değil.

Dünden beri yaptığımız çalışmanın şu anda en hassas biçimde devam etmesi, bizim süreçlere önden hazırlığımızın, teyakkuza geçişimizin afete bakışımızı da göstermektedir. Kurumlar arası işbirliğine hassasiyetle devam ediyoruz. Kurumların iletişimi ve diyalogu birbirini tenkit ederek, birbirinin hakkında farklı tarif yaparak değil hem öncesinde hem sonrasında makul iletişimle İstanbulluya ortak hizmet kültürüne sahip olmanın önemli olduğunun altını çizerim.

Umuyorum ki, bugün İstanbul'un doğusuna yağan yağışın hiçbir hasar, sel, birikinti çıkarmadan şehrimizi terk etmesi. Barajlarımıza katkı yapması bizim için kıymetli." (HABER MERKEZİ)

Etiketler imamoğlu ibb