İmamoğlu, AKOM'da: Beklediğimiz yoğun kar yağışı İstanbul'a girdi

"Beklediğimiz yoğun kar yağışı İstanbul'a girdi" diyen İBB Başkanı İmamoğlu, trafiğe çıkmama uyarısını yineledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) basın toplantısı düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Beklediğimiz yoğun kar yağışı kuzeyden İstanbul'a girdi" dedi. Sabah saatlerinde yaptığı açıklamalara işaret eden İmamoğlu, "Şu an 5 günün toplam 4 günü kadar kar yağışının yağacağını beklediğimiz gündeyiz" ifadelerini kullandı. 

Pazartesi günü itibariyle kar yağışının şiddetinin azalacağını söyleyen İmamoğlu, trafiğe çıkmama uyarısını da yineledi. İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"39 ilçemizle yoğun bir şekilde irtibattayız. Yoğun bir şekilde arkadaşlarımız sahadalar. 

Trafik yüzde 10 seviyelerinde. Vatandaşlarımız bu süreci en sağlıklı şekilde atlatmak hususunda işbirliğini yürütüyor.

30 yılın en soğuk mart ayını geçirdik. Bugün en kritik gün. Yaklaşık 10 bin çalışanımız, 2 bin aracın üzerinde aracımız ve şu an itibarıyla 53 bin 756 ton tuz, bin tona yakın solüsyon kullanıldı. 

Beklediğimiz yoğun kar yağışı kuzeyden İstanbul'a girdi. Kuzeyden giriş yapan kar yağışı Karadeniz kıyısındaki ilçe ve köylerimizde kendini göstermeye başladı. 1-1 buçuk saat içerisinde İstanbul'un tamamına hakim hale gelmesi bekleniyor. Gece yarısına kadar kar yağışı devam edecek. Anadolu yakasında 30 ila 50 cm'e kadar beklenen bir kar yağışından bahsediliyor." (HABER MERKEZİ)