İmamoğlu: 26 Haziran'da Kanal İstanbul'un değil, otoyol projesinin temelini atacaklar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sazlıdere Barajı'nda yaptığı basın açıklamasında 26 Haziran'da yapılacak temel atma töreninin Kanal İstanbul'un değil, bir otoyol projesinin temeli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin geçeceği Sazlıdere Barajı'nda basın açıklaması yaptı. 

'DEVLET PROJESİ DEĞİL, SEÇİM VAADİ'

Projenin devlet projesi olarak sunulmasına teki gösteren İmamoğlu, "Daha önce yetkili makamlar, buna devlet projesi demişti. Devlet projesine karşı çıkmakla suçlandım. Bizim adına beton kanalı dediğimiz bu proje bir devlet projesi değildir. Bir seçim vaadidir" dedi.

'26 HAZİRAN'DA KANAL İSTANBUL'UN TEMELİ ATILMAYACAK'

Cumartesi günü yapılacağı duyurulan temel atma töreniyle ilgili de konuşan İmamoğlu, "Adına Kanal İatanbul Projesi Temel Atma Töreni dense de açık kaynaklardan ulaştığımız bilgilere göre bu temel atmanın TEM-Hasdal Kavşağı, Nakkaş Kavşağı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı yolu projesi olduğu gözlenmektedir. Bu ihalenin ismi 'Kuzey Marmara Otoyolu Sekizinci Kısım Nakkaş Başakşehir Etabı'. İhale tarihi 30 Haziran 2020. Yıllık garanti edilen gelir 100 milyon euro. Ya birileri 26 Haziran'da birilerini aldatmak için Kanal İstanbul Projesi Temel Atma Töreni diye tanımlıyor ya da bu bilginin ulaştığı insanların bu projenin ihalesinin isminin dahi ne olduğundan haberi yok" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)