İlker Çakıroğlu cinayeti: İşkence yapıp saatlerce gezdirmişler

Gazeteci Timur Soykan, Koç Üniversitesi Hastanesi önüne bırakılan arabada cesedi bulunan İlker Çakıroğlu'nun ağır işkenceye maruz kaldığını ve o halde araba ile saatlerce gezdirildiğini yazdı.

Fotoğraf: Sözcü
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 30 Ocak 2024 sabahı İstanbul Topkapı’daki Koç Üniversitesi Hastanesi önüne park edilmiş bir otomobilin içinde cesedi bulunan İlker Çakıroğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Yeraltı dünyasında tanınan Çakıroğlu Ailesi, 44 yaşındaki İlker Çakıroğlu'nun ölümü için Fuat ve Ayhan Çakır kardeşleri suçluyor. 

Gazeteci Timur Soykan, İlker Çakıroğlu'nun 29 Ocak gecesi Karaköy'deki bir meyhaneye çağrıldığını, gece yarısı ailesine iyi olduğunu bildiren bir mesaj attıktan sonra kendisini çağıran kişiler tarafından işkence yapılarak ölüme terk edildiğini yazdı. Meyhanenin güvenlik kameraları sökülmüş olduğu için içerde neler yaşandığının kaydedilemediğini belirten Soykan, MOBESE'ler ve hastanenin güvenlik kayıtlarından Çakıroğlu'nun işkenceye maruz kalıp saatlerce araba ile gezdirildiğini kaydetti. 

Birgün yazarı Timur Soykan'ın "İşkence yapıp saatlerce gezdirmişler" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Karadenizli Çakıroğlu Ailesi, yeraltı dünyasının en kalabalık gruplarından. 15 bin kişilik bu ailenin bazı üyeleri kumar, tahsilat, mekanlara çökme gibi gayrimeşru işleri yürütüyor. Ancak İlker Çakıroğlu’nun aile içinde uzun süredir devam eden bir gerilim nedeniyle öldürüldüğü iddia ediliyor. İlker Çakıroğlu’nun yakınları, Fuat Çakır ve Ayhan Çakır isimli aile fertlerini suçluyor.

(...) Ortaklarının husumetli olduğu İstanbul Şişli Bomonti’deki bir otel için Çakıroğlu ailesinden isimler devreye girmişti. Kurulan masalar sonucunda otelin hisselerinin bir kısmı kağıt üzerinde İlker Çakıroğlu’na devredildi.

Bu olayda kendi adının kullanıldığını iddia eden Fuat Çakır, bu otelin hisselerini istiyordu. Ayrıca otel ile ilgili husumetin çözülmesi için mafya grubunun aldığı 30 milyon TL’nin kendisine getirilmesini istedi. Ancak karşı taraf bunu kabul etmedi.

Polisin tespitlerine göre; Fuat Çakır, 29 Ocak 2024 akşamı, yine aile üyesi eski bir polisin işlettiği Karaköy’deki meyhanedeydi. İlker Çakıroğlu’nu konuşmak için meyhane çağırdılar ve üst katı boşalttılar. İlker Çakıroğlu tedirgindi ancak ailesine bilgi vererek buraya gitti. Saat 01.00 sıralarında eşini arayarak iyi olduğunu söyledi.

KUMARHANELERİ GEZDİRDİLER

İddiaya göre; bu telefon aramasından sonra işkence başladı. Otelin hisselerini devretmesi ve parayı getirmesi için 4.5 saat sopalarla dövüldü ve çeşitli işkenceler yapıldı. Kalp hastası olan İlker Çakıroğlu fenalaştı. Polisin incelemesinde Karaköy’deki meyhanenin kameralarının söküldüğü belirlendi. Ancak MOBESE ve trafik kamerası incelemelerine göre; yaralı, baygın haldeki İlker Çakıroğlu saatlerce İstanbul’da gezdirildi.

Karaköy’deki meyhaneden çıkarılıp bir otomobile indirilen İlker Çakıroğlu, önce Suadiye’de Fuat Çakır’ın kumarhanesine götürüldü. Buradan Kızıltoprak’taki başka bir kumarhaneye taşındı. Bu sırada tamamen bilinci kapandı.

Bir çete üyesine onu hastaneye götürmesi talimatı verildi. Bu kişi, Koç Üniversitesi Hastanesi önünde İlker Çakıroğlu’nu bırakarak uzaklaştı. Arabanın kapılarının kilitli olduğu öne sürüldü.

12 KİŞİ ARANIYOR

Polis cinayet ile ilgili Fuat Çakır, Ayhan Çakır’ın da arasında olduğu 12 kişiyi arıyor. İlker Çakıroğlu’nun yakınları, soruşturmayı cinayet şubenin yürüttüğünü ama organize şubenin yürütmesi gerektiğini ifade ediyor.

Öte yandan öldürülen İlker Çakıroğlu, ailenin önde gelen isimlerinden Nazım Çakıroğlu’nun halasının oğlu. Ailenin, suç örgütü liderlerini arayarak Fuat ve Ayhan Çakır’ı saklamamaları ya da sahip çıkmamaları için uyardığı öne sürülüyor. Çakıroğlu Ailesi’nin intikam için Fuat ve Ayhan Çakır’ı aradığı öne sürülüyor. Hatta bu kişileri devletin içinden isimlerin koruduğuna yönelik şüphelerini dile getiriyorlar." 

(HABER MERKEZİ)