İlk Matrix filmi 22 yıl sonra Türkiye'de yeniden vizyona giriyor

"The Matrix" serisinin dördüncü filmi “The Matrix Resurrections”ın vizyona girecek olması nedeniyle 1999 yılında çıkan “The Matrix” filmi 10 Aralık'ta IMAX formatında vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – 1999 yılında vizyona giren bilim kurgu ve aksiyon filmi “The Matrix”, 22 yıl sonra IMAX deneyimiyle yeniden izleyicilerle buluşacak. Lilly Wachowski ve Lana Wachowski tarafından yazılıp yönetilen filmde, Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss'un yanı sıra Laurence Fishburn, Hugo Weaving, Gloria Foster, Joe Pantoliano, Marcus Chong, Matt Doran ve Julian Arahanga gibi isimler yer alıyor.

“The Matrix”, serinin kahramanı Neo'nun gündüzleri Thomas A. Anderson adıyla sıradan bir bilgisayar programcısı olarak geceleri ise Neo adıyla bir hacker olarak sürdürdüğü hayatının, Morpheus adında bir yabancıyla tanışmasının ve yaşadığı dünyanın Matrix adındaki bir sanal evrenden ibaret olmasını öğrenmesinin ardından hayatının değişmesini anlatıyor.

10 Aralık'ta, 22 yıl sonra yeniden vizyona girecek olan “The Matrix”in biletleri yakın bir tarihte IMAX barındıran sinemalarda ön satışa çıkacak.

.

'MATRIX RESURRECTIONS' 24 ARALIK'TA VİZYONA GİRECEK

Matrix serisinin yeni filmi "Matrix Resurrections", 24 Aralık'ta beyazperdede izleyicilerle buluşacak. "Matrix Resurrections"ın kadrosunda Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Jessica Henwick, Yahya Abdul Mateen II, Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Priyanka Chopra, Christina Ricci, Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson ve Daniel Bernhardt gibi isimler yer alıyor. 

Serinin ilk üç filmini Lana Wachowski ile daha önce birlikte yazan ve yöneten Lilly Wachowski, Lana Wachowski tarafından yönetilen Matrix serisinin yapımcılığını üstleniyor. Film ayrıca, "The Lazarus Project" yazarı Aleksandar Hemon ve 'Cloud Atlas' kitabını daha önce Wachowski Kardeşler'le uyarlayan David Mitchell tarafından yazıldı.