İliç Komisyonu’nda TOGG reklamı

Çalışmalarına devam eden TBMM İliç Komisyonu'ndaki bir sunum esnasında Togg reklamı yapıldı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri dinlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, yaptığı uzun sunumun ilk bölümünde madenlerin önemi, toplumların kalkınmasındaki etkilerini gösteren bir veri paylaştı, ortalama 70 yıl yaşayan bir insanın ihtiyaç duyduğu madenleri gösteren bir tablo gösterdi.

TOGG'DA KULLANILAN MADENLERİ SAYDI

İnsanların doğumdan ölüme, hayatın her alanında çeşitli madenler sayesinde ortaya çıkan ürünleri kullandığını anlatan Tancan, bir cep telefonunda kalay, gümüş, baryum, alüminyum, magnezyum, titanyum, altın, çinko, kurşun gibi bir çok maden bulunduğunu, bir bilgisayarda demirden nikele çok sayıda maden olduğunu söyledi. Tancan örneğine “yerli otomobil” Togg ile devam etti, “Bir adet 85 kilo watt Togg bataryası için gerekli madenleri çıkarttık; yine grafit var, alüminyum var, nikel var -bunlar bataryada kullanılan madenler -aracın kendisinde kullanılan madenlere baktığımızda demir, çelik var, krom var, çinko var, kurşun var, cam var, karbon var, magnezyum var” dedi

'BİRAZ REKLAM YAPIYORUZ'

İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat bu sözler üzerine, “Bunlar sadece Togg'da mı kullanılıyor” diye seslendi, bunun üzerine AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Biraz reklam yapıyoruz, onu kabul ediyoruz” diye yanıt verdi. Bakan Yardımcısı Tancan da, “Araç konulacaksa yerli aracımız Togg yani. Bu bütün araçlar için üç aşağı beş yukarı benzer nitelikte” açıklaması yaptı.

Komisyon Başkanı Atay Uslu da, “Efendim, Mercedes'i koysaydık mutlu mu olacaktınız?” dedikten sonra sunuma devam edildi.

(HABER MERKEZİ)