İlhan Taşcı’dan RTÜK’e: ‘Sürtük’ ifadesini de inceleyin

RTÜK Üyesi İlgan Taşcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'sürtük' ifadelerini kullandığı açıklamasını yayınlayan kanallara inceleme başlatılması çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısı konuşmasında, "Düşünün Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii’nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük, bunlar için ulu mabed nedir, ne değildir, öyle bir şey yok" ifadelerini kullanması tepki çekti.

Erdoğan’ın 'sürtük' ifadesini kullanması üzerine RTÜK Üyesi İlhan Taşcı da RTÜK yönetimine çağrıda bulundu. RTÜK’ün Erdoğan’ın konuşmasını yayınlayan kanalları incelemesi gerektiğini belirten Taşcı, “Siyasilerin faaliyetlerini denetlemeye başlayan RTÜK, Geziye katılanlara ‘sürtük’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını canlı veren kanalları 6112 sayılı yasanın 8/1/m ile n bendinde düzenlenen yayınlarda ‘kaba, argo ve müstehcen’ ifadelere yer verilemeyeceği ilkesi yönünden incelemeli” dedi.

NE OLMUŞTU?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ailesinin TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD'deki paravan bir vakfa 1 milyon lira aktardığı ve kaçacağı iddiasında bulunduğu açıklamasını yayınlayan Tele1, KRT, Flash ve Halk TV’ye para cezası kesmişti. (DUVAR)

 

 

Etiketler RTÜK Erdoğan